Cristi Danileț, ipoteză cruntă. "România stă pe un butoi de gaz"

foto: ziaruldeiasi.ro
foto: ziaruldeiasi.ro

Judecătorul Cristi Danileț a judecat, în urmă cu șapte ani, un caz cu privire la o explozie într-un bloc ce a ucis două persoane și a rănit zece. Cazul din Iași pare tras la indigo. 

"In urma cu 7 ani am finalizat judecarea unui caz in care era vorba de 2 morti si 10 raniti provocati in urma unei deflagratii dintr-un bloc. Probele au aratat ca in cursul anilor, de la o conducta stradala de alimentare cu gaz, care s-a corodat in timp, gazul s-a inflitrat in subsolul blocului de unde a patruns pe langa conducte in apartamentele de deasupra si pe casa scarii. Intr-o dimineata, cand cineva din apartamentul 3 a aprins bricheta, blocul a sarit in aer: fundatia blocului a fost afectata, planseul de la etajul 1 s-a prabusit peste cei de la parter omorand un copil si un tanar, casa scarii s-a prabusit in parte, femeia de la apartamentul 3 a fost aruncata prin peretele cu ferestra in afara si a scapat cu viata, usile de la apartamentele superioare au fost catapultate in interior. Din cauza instabilitatii, blocul a fost daramat in mod controlat. S-a dovedit ca cei care trebuiau sa faca detectarea scaparilor de gaze aveau alte preocupari in timpul programului, iar sefii eraul culpabili la randul lor.

In cursul audierilor, unul dintre inculpati, singurul care fusese sincer dintre cei din conducerea EON Gaz, mi-a spus ca dupa privatizarea Electrica SA nu au fost bani suficienti pentru a inlocui kilometrii de conducta prevazuti in contractul de privatizare, astfel incat 'Romania sta pe un butoi de gaz', pericolul de explozii uriase fiind permanent. Omul a avut dreptate: am urmarit ce s-a intamplat in anii urmatori in diverse orase, stirile fiind foarte...bogate. Ultima stire e de acum jumatate de zi", a scris judecătorul CSM Cristi Danileț, pe Facebook. 

Ce s-a întâmplat la Iași, luni

O explozie a avut loc la un bloc din cartierul rezidențial Copou. Două persoane au murit, 11 au fost rănite, din care trei au rămas internate. Pagubele materiale sunt consistente. Deflagrația s-a produs cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze. Cele mai afectate locuințe ale blocului sunt cele situate la parter, avarii serioase suferind și locuințele aflate la etajele superioare.

Viceprimarul municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, a declarat că peretele exterior al blocului a fost aruncat în stradă, plafonul de la etajul unu a ajuns la parter, iar cel de la parter la subsol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel