Cristi Danileț îl copiază pe polițistul brașovean cu umor: O să scriu public...

Cristi Danileț, judecător în Consiliul Superior al Magistraturii, s-a hotărât să publice și el pe Facebook întâmplări reale din sala de judecată, preluând ideea de la polițistul brașovean cu umor, Marian Godina, ale cărui postări au devenit virale pe internet.

Judecătorul CSM Cristi Danileț, într-o postare pe contul său de socializare, recunoaște că a fost impresionat de postările lui Marian Godina și își motivează decizia de a relata și el întâmplări din sala de judecată, precizând că românii trebuie să știe că polițiștii, procurorii și judecătorii "sunt înainte de toate oameni".

"Am citit zilele astea povestirile de viaţă ale poliţistului Marian Godina. Mărturisesc că am rămas încântat de realismul relatărilor, stilul lui glumeţ şi profesionalismul său. Marian Godina este un poliţist complet, cu siguranţă.
Îi urez FELICITĂRI şi bun venit în lumea celor care demitizează profesiile din sistemul de ordine publică şi justiţie. Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii, procurorii, judecătorii sunt inşi normali, cu problemele şi realizările lor, cu vulnerabilităţile şi atuurile lor, cu scăpările şi cu fermitatea lor. Dar înainte de toate sunt OAMENI. Şi cred că în astfel de profesii trebuie să avem oameni, nu umanoizi.
O să preiau şi eu ideea: o să scriu public întâmplări reale din sala de judecată", a anunțat, vineri, pe Facebook, judecătorul CSM Cristi Danileț.

Polițistul brașovean cu umor, mișcare de ultimă oră

Ulterior, magistratul a revenit cu două noi postări, așa cum a promis, cu întâmplări din activitatea sa profesională.

Iată una dintre ele: 

"Am făcut stagiatura la Vatra-Dornei, după ce am absolvenit facultatea la Iaşi. Limbajul meu era şi încă mai este împregnat cu regionalisme moldoveneşti. Când am ajuns judecător definitiv la Cluj-Napoca, am avut o oarecare dificultate să înţeleg regionalismele ardeleneşti.
Într-unul dintre dosarele penale pe care le aveam de soluţionat odată analizam o infracţiune de lovire. Fapta se petrecuse la ţară. În faţa mea o băbuţă se prezentase pentru a fi audiată ca martor. O întreb unde se petrecuse fapta, unde erau cei doi în momentul când se loviseră.
'La strâns tuleii', îmi spune ea.
'Ce anume??', întreb eu, neavând nici cea mai vagă idee despre ce e vorba. Am tras cu coada ochiului la grefieră, că poate-poate îmi va şopti ea ce înseamnă asta. Dar distanţa era prea mare până la ea ca să aud ce mi-ar fi spus.
'Ştiţi dvs, tulpina aia de la porumb' îmi explică băbuţa.
'Ah, e vorba de strujeni', exclam eu entuziast, folosind un regionalism care îmi era comun. Şi continui: 'Doamna grefier, consemnaţi vă rog: 'Părţile erau la strâns strujenii' ca să înţeleg eu despre ce este vorba, iar în paranteză treceţi 'tuleii' ca să înţeleagă hotărârea instanţa de recurs, dacă se va ataca hotărârea mea'. Şi aşa a fost: în acea hotărâre apar două regionalisme pe care nici azi nu aş şti cu ce să le înlocuiesc...", povestește Cristi Danileț.

Un polițist cu simțul umorului, viralul momentul pe net

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel