Cristi Borcea, din nou anchetat. Dumitrașcu: I-a aprobat ilegal 10 ieșiri

Denisa Zamfir / 04 sep 2018 / 10:12 Salveaza PDF Comentarii
Cristi Borcea
Descriere foto: Cristi Borcea

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, solicită intervenţia autorităţilor, inclusiv a DNA-ului, pentru a ancheta felul în care Cristi Borcea a fost favorizat în perioada de arest.

Cristi Borcea a fost eliberat pe 2 iulie după ce a fost închis la Penitenciarul Jilava, condamnat definitiv, în 2014, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în "Dosarul Transferurilor".

"Directorul Marian Dobrica i-a aprobat ilegal 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an. Astăzi am cerut Ministrului Justiţiei să dispună verificarea modului în care au fost acordate, în perioadă iunie 2017 – iunie 2018, cele 10 recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru deţinutul Cristian Borcea şi am sesizat Direcţia Naţională Anticouptie în legătură cu posibile infracţiuni de abuz, fals şi corupţie în legătură cu favorizarea acestui deţinut-vip.

800 de credite necesare

Pentru ca aceste recompense să poată să fie acordate, ar fi fost necesare cel puţin 800 de credite conform Deciziei 433/2016, în sistemul penitenciar acest lucru fiind practic imposibil, în medie deţinuţii care se implică în activităţi sau care lucrează realizând 60 – 80 de credite într-un an, în funcţie de programul individual de educaţie şi intervenţie psiho-socială", a anunțat Sorin Dumitraşcu, citat de news.ro.

Combinație de credite

''Sigur, în realitate, deţinutul a beneficiat de o combinaţie de credite din activităţii recreaţionale, educative şi muncă, deşi are un istoric de afecţiuni medicale pentru care a şi fost transportat pentru investigaţii la spitale din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi chiar a fost cazat în spitale penitenciar, ceea ce nu-l recomanda pentru un astfel de efort intelectual şi fizic. În altă ordine de idei, însuşi faptul că în această perioadă de 1 an deţinutul-vip a beneficiat de 54 de zile de permisie, practic o reducere cu 1/6 a timpului de detenţie, face extrem de greu de crezut că, cel pe care-l descoperim a fi probabil cel mai performant deţinut din sistemul penitenciar, să poată să obţină acest număr de credite în mod real", a mai spus Dumitraşcu.

Vezi și: Cristi Borcea, verdict sumbru: Îmi pare rău să o spun


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26