Cristache, DECIZIE după interviul lui Ghiță. Cine îl presează să-l difuzeze la TVR

Ionuț Cristache
Ionuț Cristache

Ionuț Cristache, aflat în plin scandal după ce a decis să difuzeze interviul cu Sebastian Ghiță, a spus ce decizie a luat cu privire la demersul său jurnalistic.

El a spus că singurul lucru care îl presează să dea interviul la TVR 1 este crezul de jurnalist.

"Se întreabă unii ce caută interviul cu Sebastian Ghiță la Televiziunea Națională. Sper că ați aflat din discuția din această seară de la TVR 1. Vom continua discuțiile pe marginea aceastor dezvăluiri. De fapt, este o discuție despre statul român. Dacă vreți, Sebastian Ghiță a fost interfața României până la un punct. A avut relații în servicii, sute de milioane de euro din banii noștri au ajuns în buzunarele acestui om, sute de milioane de euro din banii europeni au ajuns în conturile acestui om și probabil sumele au fost dislocate înspre țări ceva mai zdravene la cap. A fost o încrengătură cu mediul politic, cu oameni de afaceri și continuă și astăzi. Trebuie să învățăm lecția trecutului dacă vrem să nu mai avem parte de o astfel de țară. De fapt, acesta este demersul nostru de la această măsuță: nu ne presează nici mogulii, nu ne presează nici dosarele pe care unii stau cu fundul, ne presează doar crezul nostru de jurnaliști și, de aceea, continuăm în fiecare seară indiferent de ce spun unii și alții", a zis Ionuț Cristache, joi seară, la TVR 1, după difuzarea părții a doua din interviul cu Sebastian Ghiță.

Explicații la Comisie

Amintim că marţi, 20 martie, de la ora 12.00, membrii Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, au invitat-o pe Doina Gradea, director general interimar al TVR, la o dezbatere pe marginea alegerii difuzării interviului cu Sebastian Ghiță, in prime-time, la televiziunea publică.

"Concret, pe data de 14 martie, în cadrul emisiunii Romania 9 de la postul naţional de televiziune, la ora 21,00, a fost difuzat un interviu cu un fugar urmărit international.

[citeste si]

Consider că este o situaţie greu de înţeles ca TVR, o instituţie finanţată din bugetul României, să se pună în slujba intereselor unor personaje cu probleme penale. Statul român cheltuieşte sume importante pentru a-l aduce pe urmăritul internaţional în faţa instanţei, cu scopul de a răspunde pentru faptele de care este acuzat, iar conducerea TVR alege să difuzeze interviul considerat "cel mai aşteptat al anului."

Din aceste motive, o aşteptăm pe doamna Doina Gradea, director general interimar al TVR, pe 20 martie la Comisie, pentru a explica modalitatea luării acestor decizii de natură editorială", a spus Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel