Antonescu, declarații controversate în emisiunea lui Ciutacu. "Eu nu lupt cu Băsescu. Eu sunt rău"

Crin Antonescu a fost invitat la emisiunea lui Victor Ciutacu, la Ediția de seară, de la România TV. Liderul PNL a vorbit despre cele mai fierbinți subiecte de pe scena politică.

Principalele declarații ale lui Crin Antonescu din emisiunea lui Victor Ciutacu

Despre atacul pe care Crin Antonescu l-ar fi făcut la adresa mamei lui Victor Ponta

  • Eu nu am atacat mama nimănui. Eu am protestat împotriva unui mod de comunicare de prost gust de care nu este de vină mama domnului Ponta. Nimeni nu este de vină, ci oamenii care comentează folosind termenul umanizare. "Se mai umanizează premierul"...Nu sunt adeptul unui astfel tip de comunicare. Cred că acest lucru nu ne rezolvă problemele de pe scena politică. Împotriva acestui mod de a schița politica și comunicarea, am protestat. Nu am nimic cu mama domnului Ponta. Am respect pentru familia fiecăruia dintre competitori. Tocmai am pledat pentru a lăsa în pace familiile politicienilor și pentru a nu le folosi nici într-un sens și nici în altul.

Despre puterea lui Traian Băsescu 

Nu este vorba că m-am plictisit, dar nu mai avem pe ce să dăm bătălia cu Traian Băsescu. Când a fost referendumul, atunci da, atunci aveam o bătălie. Eu m-am luptat cu Traian Băsescu atât timp cât am avut pe ce să ne luptăm. Dacă s-a pierdut bătălia referendumului, dacă s-a încheiat un pact de coabitare... pe ce anume ar trebui să ne batem astăzi cu Traian Băsescu? Lăsând la o parte faptul că eu aveam pe atunci un ton mai ridicat cu cât Traian Băsescu avea mai multă putere. Când are mai puțină putere, mai scade și tonul meu. Este evident că Traian Băsescu are mai puțină putere decât avea în 2011 sau decât avea până în 2012. Eu, între timp, oricum lupt. Pot să spun de ce, pot să spun cu cine și pentru ce, dar mă tem... nu riscăm să plictisim cu această temă? Eu nu lupt, domnule, cu Traian Băsescu. Eu sunt rău. Singurul meu interes este să nu fiu ridicol și consider că îmi apăr acest interes nejustificându-mă nici în fața dumneavoastră, nici în fața altcuiva.

Despre pactul de coabitare

  • Am denunţat acest lucru de la început şi nu m-am răzgândit absolut deloc în legătură cu semnificaţia acelui act jenant. Dacă aveţi, şi aveţi sensul cuvântului "a gira", veţi vedea că nu aveţi cum să giraţi ceva fizic. Faptul că nu am rupt atunci USL este dovada faptului că m-am răzgândit? Asupra unui lucru pe care l-am spus, ce înseamnă acel pact, niciodată nu am spus altceva. Am comunicat o decizie luată de partid în cazul ruperii USL. Tot acest lanţ de chestiuni debitate mincinos pe seama mea sau pe seama PNL se spun aproape în fiecare emisiune.

Despre scăderea sa în sondaje

  • Și eu ce scădere dramatică trebuie să explic? Aș vrea să explic scăderea domnului Ponta. Cum să ai încredere într-un premier care a pus capăt unei construcții politice foarte serioase. Nu sunt îngrijorat pentru domnul Ponta. Mi se pare normal ce se întâmplă. Eu de un an de zile scad dramatic. Ceea ce este dramatic este faptul că eu rămân subiectul unor atâtea atacuri. De ce mai fac obiectul atenției atâta timp cât nu mai am nicio șansă și mă prăbușesc dramatic? Atât eu, cât și partidul meu? Dramatic nu poți să scazi în 52 de săptămâni la rând. Săptămâna viitoare poate să ajungă sondajul la 5%.

Antonescu, interesat de electoratul lui Traian Băsescu

  • Am avut onestitatea să spun că nu am nicio înțelegere cu Traian Băsescu și nici nu voi avea. Nu am ce să-i dau, nu are ce să-mi dea, dar mă interesează voturile oamenilor care în diverse rânduri au votat cu Traian Băsescu. Sigur că mă interesează. Presupun că îl va interesa și pe domnul Ponta, în caz că va candida.

Despre candidatul PNL la prezidențiale

Vom face un Congres pentru a stabili candidatul la prezidențiale din partea PNL. În prezent, nu avem candidat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel