Crin Antonescu: Victor Ponta, la fel ca MRU. A avut mai multă încredere în SISTEM

Liberalul Crin Antonescu a afirmat, la Antena 3, într-un interviu pentru Oana Zamfir, că Dacian Cioloș a fost un nou Ungureanu, referindu-se la Mihai Răzvan Ungureanu, dar și Victor Ponta ar fi fost la fel. Totodată, el a spus că fostul premier a avut mai multă încredere în sistem decât în popor. 

Oana Zamfir a amintit declarația lui Crin Antonescu de la căderea Guvernului MRU: ”Nu mă tem de dvs., mă tem de capacitatea sistemului de a vă reproduce, de a se regenera și de a reproduce alți `Ungureni`”. Întrebat dacă Dacian Cioloș este ”ungurean”, Crin Antonescu a răspuns: ”În mare măsură, da, dar necazul e că și Victor Ponta a fost un `ungurean`. În sensul acesta, nu m-am înșelat. Sistemul are capacitatea aproape nesfârșită de a produce `ungureni`”. 

”Dl Ponta, când e în postura de victimă, devine chiar inspirat și are momente și de inteligență și de replici potrivite și de adevăruri politice. Se poate transforma într-un personaj pozitiv al scenei politice. Istoria, pentru mine, este foarte clară și până la urmă nu contează din cauza cui și când a eșuat USL, ci contează că a eșuat”, a mai spus Crin Antonescu. 

Liberalul a subliniat: ”nu mă consider responsabil, vinovat de eșecul USL”. Crin Antonescu a precizat, despre Victor Ponta, că ”nu pot transforma această discuție într-o analiză din partea mea a erorilor sau trădărilor dlui Ponta. Nu am spus că dl Ponta a fost omul sistemului sau că proiectul a fost din capul locului compromis. Am spus că, la un moment dat, și asta cred, dl Ponta a avut mai multă încredere în sistem decât în voturile, fie ele și milioane, date, într-un anumit sens, împotriva sistemului.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel