Crin Antonescu, îngrijorări cu privire la protocolul cu PDL

Crin Antonescu a declarat, luni, că proiectul fuziunii dintre PNL şi PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta va pierde alegerile prezidenţiale în toamnă, el arătând că nevoia unui mare partid de dreapta este aceeaşi, indiferent cine va câştiga Preşedinţia României.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, prezidențiabil PNL. Klaus Iohannis, primele declarații după voturile obținute 

"Eu cred că ar trebui să continue (proiectul fuziunii - n.r.), dacă este bine gândit, pentru că nevoia unui mare partid de dreapta în România e aceeaşi, indiferent cine câştigă în toamnă. Aş spune că, dacă dreapta nu câştigă Preşedinţia, cu atât mai mult", a spus Antonescu.

vezi și: IOAN GHIȘE, demisie PNL. Senatorul își anunță candidatura la prezidențiale

El a precizat că, în şedinţa Delegaţiei Permanente, a exprimat o serie de îngrijorări legate de protocolul cu PDL, în ceea ce priveşte împărţirea funcţiilor în noul partid.

"Eu consider că, dacă vorbim despre un partid unic, un singur partid, atunci nu putem - într-un protocol politic să împărţim aceste funcţii care urmează să vină. Sigur că desemnăm un candidat. Până la urmă, desemnarea asta e la liber între cei doi. Dar mai departe, să spunem de acum cărei componente actuale îi va reveni premierul, eventual în 2016, mi se pare nepotrivit şi, în orice caz, pentru actualul PNL e neconvenabil", a spus Crin Antonescu conform Mediafax.

El a arătat că un partid desemnează premierul din resursele pe care le deţine la momentul respectiv.

"Un partid îşi pune problema susţinerii unui premier şi discut chestiunea asta - vă imaginaţi că nu mă interesează postul de prim-ministru, ca să nu avem alte discuţii - o discut absolut principial. Un partid desemnează premierul din ce resurse are în acel moment, nu pe angajamente cu ani înante, într-o formaţiune sau alta. Şi oricum, pentru PNL nu mi se pare în termeni de negociere o afacere bună, dar asta e o altă chestiune", a adăugat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel