Crin Antonescu, după ce ÎCCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea: Este foarte greu să comentez decizia

Crin Antonescu, fost lider al PNL și fost co-președinte al USL, a oferit vineri o primă reacție, pentru stiripesurse.ro, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", cu un termen de încercare de trei ani.

"Nu știam, pentru că nu sunt în țară. Este foarte complicat să comentez o astfel de decizie, pentru că nu cunosc dosarul, nu cunosc faptele din dosare.

Ceea ce știu eu din ceea ce am văzut și am trăit este că nu s-a petrecut ceva ilegal, mai departe ținând de conținutul dosarului, de acuzații nu pot eu să comentez, nu este rolul meu. Eu nu am participat efectiv la organizarea campaniei pentru că eram președinte interimar", a declarat Crin Antonescu, pentru sursa citată.

"Sper din toată inima că nu există niciun fel de element care ține de organizarea normală a unei campanii electorale în orice țară democratică, orice acțiune pe care o face un lider și anume aceea de a aduce oamenii la vot. Este rolul liderului să mobilizeze electoratul", a mai spus Antonescu, întrebat dacă această decizie poate deveni un precedent periculos pentru toți liderii politici.

Victor Ponta, reacție vehementă la adresa conducerii PNL: Să vă fie rușine!

Liviu Dragnea a fost condamnat vineri în primă instanță la o pedeapsă de un an de închisoare, cu suspendare, în "Dosarul Referendumul". Instanța a decis și un termen de încercare de trei ani. Decizia nu este definitivă.

După aflarea deciziei ÎCCJ, Liviu Dragnea a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD, alături de premierul Victor Ponta, că se consideră nevinovat, dar că și-a dat demisia din Guvern.

Bogdan Chirieac, despre decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel