Bogdan Chirieac, despre decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea

Analistul Bogdan Chirieac a comentat declarațiile premierului Victor Ponta, după demisia ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea. 

"Premierul subliniază o chestiune fundamentală. Cred că România devine, prin sentința Înaltei Curți de vineri, primul stat democratic din lume - acum mă întreb dacă mai suntem stat democratic sau suntem stat fost democratic, e o chestiune pe care trebuie să o dezbatem -, dar devine primul stat democratic din lume unde Justiția de cel mai înalt nivel, Înalta Curte, se opune poporului", a declarat Chirieac la RTV.

"Așa ceva nu este propriu decât dictaturii și regimurilor autoritare. Fundamental, dacă pentru a îndemna lumea să voteze ești condamnat. Domnul Dragnea are condamnare - că s-a hotărât să fie cu suspendare, este altă poveste. În schimb,  dacă nu îndemni, dacă oprești lumea să meargă la vot, ceea ce în Constituție și în legile țării constituie infracțiune, atunci nu ai nicio problemă", a mai declarat analistul Bogdan Chirieac.  

Citește și: Victor Ponta, reacţie după demisia lui Liviu Dragnea

Referitor la afirmația premierului potrivit căreia atât acesta, cât și Liviu Dragnea au venit ca o echipă în partid și luni vor lua o decizie, Chirieac a declarat că "se lasă să se vadă două lucruri: fie domnul Dragnea va fi împiedicat să demisioneze din structurile de conducere ale PSD, fie există și această posibilitate, odată cu domnul Dragnea va demisiona și domnul Ponta din funcția de președinte al PSD".

Demisia lui Liviu Dragnea din partid va fi decisă, luni,  de colegii din PSD, a declarat președintele PSD, Victor Ponta. "PSD și-a pus singur standarde vizavi de acțiunile Justiției. Dacă ești condamnat, nu știu ce se întâmplă, dacă ești condamnat cu executare definitiv sau și fără executare, trebuie să pleci cu totul din partid. Deci, dânșii și-au pus niște standarde. Standardele acelea sunt utile într-o țară cu democrație așezată", a mai afirmat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel