Victor Ponta, reacţie după demisia lui Liviu Dragnea

Victor Ponta, preşedintele PSD, a reacţionat la decizia de   condamnare a  lui  Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, dar şi la demisia lui Dragnea din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Am văzut astăzi decizia Curții Supreme. Este o decizie simbolică de condamnare din punct de vedere juridic a unei acțiuni politice, suspendarea președintelui Băsescu și referendumul, practic a celor 7,4 milioane de români care au votat și a liderilor. Domnul Dragnea are ghinionul de a fi singurul în dosar. Decizia de suspendare a președintelui Traian Băsescu, referendumul, a fost o decizie luată de toți liderii PSD, toți liderii PNL, de un număr important de parlamentari și după cum știți foarte bine am făcut campanie.

Citește și: Liviu Dragnea a demisionat din Guvern

Nu regret nicio secundă, regret doar că tot  printr-o decizie politică, CCR a anulat rezultatul referendumului. Important este că de acum încolo, cu siguranță, dacă se aplică regula din acest dosar, și anume aceea că îndemnănd oamenii să vină la vot comiți o faptă penală, cu siguranță toate scrutinurile din România trebuie să aibă un alt specific. Am văzut primele reacții la fel de uimite și ale liderilor aflați acum în opoziție, pentru că toți ne gândim cum o să facem campanie electorală fără să îndemnăm să vină oamernii la vot. E o chestiune pe care trebuie să o rezolvăm împreună, ca să vedem cum funcționează o societate democratică un mod de a face politică în care nu îndemni  să vină oamenii la vot.  

În rest, decizia domnului Dragnea era de mult anunțată, și mi-a prezentat demisia. Voi discuta în cadrul partidului, dar  și cu președintele Iohannis pentru a face o nouă nominalizare.

Referitor la funcția politică din PSD, eu am fost ales împreună cu domnul Dragnea, și am făcut echipă, iar luni trebuie să le spunem colegilor noștri ce am putut să facem împreună și ce avem de făcut în viitor pentru ca PSD într-o democrație să poatâ particie la alegerie și pe care să le și câștige", a declarat președintele PSD, Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel