Crin Antonescu, despre scandalul Corina Crețu: Un eșec al PSD ar însemna că Păcală și Tândală sunt mai influenți decât Ponta la CE

Crin Antonescu a declarat, joi seară, că un eșec al PSD în negocierile pentru portofoliul de comisar european ar însemna că Păcală și Tândală sunt mai influenți la Comisia Europeană decât premierul Victor Ponta.

Citește și: Antonescu dă peste nas PSD-ului în scandalul Corina Crețu

Crin Antonescu a opinat că România ar fi avut șanse mai mari să obțină portofoliul Dezvoltării Regionale dacă l-ar fi susținut doar pe Dacian Cioloș.

"Eu cred că miza, adică obținerea unui portofoliu foarte important, de exemplu cel al Dezvoltării Regionale, nu ține de telefonul pe care l-a dat sau nu l-a dat Băsescu - că nu m-ar mira să-l fi dat, e în stare - și nici măcar de scrisoarea semnată de cei doi domni, Iohannis și Blaga. Eu cred că șansele României de a obține acel portofoliu erau mult mai mari dacă ar fi fost susținut doar Dacian Cioloș. Asta o spun pe baza imaginii și susținerii pe care și din afara României Dacian Cioloș putea să o aibă, prestigiului său dobândit într-un exercițiu de comisar european pe un domeniu foarte greu și în care el a făcut lucruri foarte importante și recunoscute. Iar dacă dna Corina Crețu nu va obține nominalizarea pe acest portofoliu, asta nu se va datora telefoanelor lui Băsescu, ci faptului că e greu de crezut și nu e în practica Comisiei Europene ca o persoană, foarte respectabilă de altfel și cu profil politic solid, dar fără nicio experiență managerială, să conducă un portofoliu cu un buget atât de semnificativ. 

După părerea mea, linia dlui Ponta acum și a PSD-ului, dacă treaba se va termina prost, de a da vina pe acești domni nu e una - asta o spun așa, ca un cetățean observator - nu e una foarte bună. De ce? Pur și simplu pentru că atunci ar însemna că Păcală și Tândală sunt mai influenți la Comisia Europeană decât dl Ponta, ceea ce nu cred că e bine", a spus Crin Antonescu, în emisiunea "Ediția de seară", de la România Tv.

Vezi și: Victor Ponta, despre Klaus Iohannis și Vasile Blaga: Păcală și Tândală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel