Victor Ponta, despre Klaus Iohannis și Vasile Blaga: Păcală și Tândală

Premierul Victor Ponta a lansat, miercuri, critici dure la adresa lui Klaus Johannis şi a lui Vasile Blaga, susținând că cei doi lideri ai ACL s-au dovedit a fi "Păcală și Tândală ai politicii românești" pentru că se opun nominalizării oficiale a Corinei Creţu pentru funcția de Comisar European de Dezvoltare Regională.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a obţinut pentru România poate cel mai important portofoliu la care putea spera, cel al Dezvoltării Regionale. 

"În urma unor negocieri extrem de lungi şi de complicate, în condiţiile în care România nu putea păstra Agricultura pentru că nici o ţară nu-şi va putea păstra portofoliul anterior, am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din Comisia Europeană pentru noi. Dezvoltarea Regională înseamnă toate înseamnă toate fondurile, programele structurale, de coeziune în perioada 2014-2019", a spus Victor Ponta, care a criticat ulterior gestul celor doi lideri ai ACL, Klaus Johannis şi Vasile Blaga, de a reclama Comisiei Europene că europarlamentarul PSD Corina Crețu a fost desemnată ilegal pentru această funcție. 

"Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte ca să nu conteste ştiind cât este de important portofoliul. Cei doi politruci penibili şi iresponsabili, Blaga şi Johannis, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română", a declarat primul-ministru, citează romania.net. 

Cei doi lideri ai Alianței Creștin-Liberale, Vasile Blaga și Klaus Iohannis, au transmis, miercuri, o scrisoare președintelui PPE, Joseph Daul și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care semnalează: "În urma informaţiilor cu privire la posibila desemnare în funcţia de comisar european a doamnei Corina Creţu, ca urmare a nominalizării acesteia din partea domnului prim-ministru al României, Victor Ponta, vă notificăm prin prezenta faptul că această nominalizare a fost făcută prin încălcarea legii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel