Criminalul sadic acuzat că a ucis un copil de 10 ani, trimis în judecată

Vasile Miron, considerat un criminal sadic, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte, el fiind acuzat că a ucis, în mai 2015, un băiat de 10 ani dintr-o comună din judeţul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, pe 29 mai 2015, aflat în localitatea natală, satul Covasna din judeţul Iaşi, Vasile Miron a aplicat cu un corp contondent, în mod repetat, lovituri unui copil de 10 ani, care a decedat, în urma leziunilor traumatice suferite. Î

n noaptea de 30/31 mai 2015, Vasile Miron a revenit la locul tragediei, a înfăşurat capul şi partea superioară a corpului într-un sac de rafie, iar partea inferioară a învelit-o într-o pătură, legând mai apoi cadavrul cu o bandă textilă şi cu sârmă ghimpată.

Pentru a nu fi descoperit cadavrul, Vasile Miron l-a transportat în braţe până la o râpă în care se adună ape pluviale, unde l-a ascuns.

Corpul băiatului a fost astfel expus o lungă perioadă de timp condiţiilor de mediu, insectelor şi rozătoarelor, ceea ce a determinat distrugerea ţesuturilor moi, fiind scheletizat la data când a fost descoperit - 26 septembrie 2015. Raportul de expertiză antropologică efectuat în cauză a concluzionat că oasele descoperite şi analizate sunt de natură umană şi provin de la un copil.

De asemenea, expertiza a relevat o fractură complexă a cubitusului stâng, produsă perimortem, cel mai probabil prin acţiunea unui corp contondent, în cadrul unei tentative de apărare din partea victimei. Decesul a putut surveni cu 3 - 4 luni înainte de descoperirea scheletului.

Identificarea cadavrului s-a efectuat pe baza articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte de către mama victimei.

Expertiza ADN efectuată în dosar a confirmat faptul că scheletul aparţine copilului Alexandru Andrei Agape. Presa locală a relatat că băiatul provenea dintr-o familie săracă şi mai avea trei fraţi, fiind nevoit să muncească cu ziua prin sat.

A fost văzut în viaţă ultima oară pe 29 mai 2015, când s-a urcat într-o căruţă cu doi străini. Părinţii i-au anunţat dispariţia abia după 10 zile, crezând că băiatul era la o stână, unde mai muncea pentru mâncare. Trupul copilului a fost descoperit de un sătean într-o râpă, la zeci de metri distanţă de drumul principal, într-o zonă cu vegetaţie, iar anchetatorii au stabilit că el a fost ucis cu cruzime.

Încă de la începutul anchetei, Vasile Miron a fost principalul suspect, însă el a reuşit să fugă în Germania. Ulterior, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, fiind apoi depistat în Germania şi adus în ţară pe 8 ianuarie 2016.

Dosarul se judecă la Tribunalul Iaşi. Vasile Miron este considerat un criminal sadic, el fiind inculpat în anul 2002, după ce a violat şi ucis o fată de 17 ani, care venise la colindat de Crăciun. Anchetatorii au stabilit că el a invitat-o pe adolescentă în locuinţa sa din localitatea Tunari de lângă Bucureşti, unde a încercat să o violeze. Pentru că fata s-a opus, bărbatul a omorât-o şi a ascuns cadavrul în WC-ul din curte.

Fata provenea din clanul 'Belgienilor', iar membrii acestuia au încercat să dea foc locuinţei lui Vasile Miron, când au aflat că acesta a omorât-o pe adolescentă, în sat izbucnind o adevărată revoltă. Familia lui Vasile Miron relata atunci că bărbatul făcuse puşcărie pentru furt de maşini şi devenea foarte violent când consuma băuturi alcoolice. Vasile Miron a cooperat atunci cu anchetatorii, recunoscându-şi fapta, motiv pentru care a fost condamnat în anul 2003 la 15 ani de închisoare, însă a ieşit din detenţie după 10 ani pentru bună purtare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel