Criminalii care au ucis copilul: cei care abandonează animalele

În căutare de vinovați în cazul copilului de patru ani ucis de o haită de câini, autoritățile și asociațiile de protecție a animalelor implicate își pasează vina de la una la alta. Între timp, pe străzi, doar în Capitală, zac  60.000 de câini. Cifra este dată de statistici, aceleași statistici care precizează că într-un județ, anual, sunt abandonați 140.000 de câini. Cei care abandonează animalele riscă o amendă între 1.000 și 2.000 de lei. Conform legii, aceștia sunt pasibili și de închisoare. 

Câinii abandonați de mici nu sunt domesticiți decât în cazul în care au norocul de a fi preluați de o asociație și dați spre adopție. În caz contrar, ei trăiesc legea străzii, încercând să nu moară de foame. Devin agresivi, trăiesc în haită și chiar atacă oamenii pe care-i consideră un pericol pentru teritoriul lor.

Adevărații ucigași de copii

Chiar dacă ar fi eutanasiați toți câinii din Capitală, nimeni nu are certitudinea că nu vor mai apărea câini pe străzi. Câinii care ucid copii, după cum spun unii părinți. Dar adevărații ucigași nu sunt acei câini, pentru că un câine, așa cum spunea Vlad Popescu pentru De Ce News, “cățelul ăla nu și-a pus de dimineață pe foaie 'astăzi voi omorî un copil'". Adevărații ucigași sunt cei care nu-și sterilizează câinii și aruncă puii pe stradă, pui care se transformă în viitoarele haite de câini. Aceștia trăiesc chiar și mai bine de zece ani. Aproape în fiecare zi sunt aruncați pui în diferite părți ale orașelor. Cei mai mulți ajung la ghenele de gunoi. Pe lângă cei aruncați de proprietarii de animale de companie, mai sunt și puii care se nasc pe străzi, în condițiile în care nu toți câini sunt sterilizați.

Abandonul puilor de câini și pisici este la ordinea zilei. Dovadă stau paginile de socializare ale asociațiilor sau ale unor iubitori de câini, care încearcă să găsească stăpân pentru animalele abandonate. În fiecare zi apare câte un anunț nou. Și acestea sunt doar animalele abandonate și apoi salvate de pe străzi. Iată doar trei cazuri de abandon din această săptămână:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel