Criminal urmărit internațional din 1991, prins în Germania. Cadavrul victimei, găsit în Lacul Morii din Capitală

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) anunță a fost prins, în Germania, un criminal urmărit internațional din 1991, căruia victimă i-a picat un străin care locuia în București.

"La data de 3 ianuarie a.c., ora 21:45, în urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare", a transmis IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel