Crimeea. Poroșenko: Rusia ar putea declanșa un conflict la scară largă în Marea Neagră

Președintele ucrainean Petro Poroșenko avertizează că militarizarea Crimeei atrage riscul unui "conflict la scară largă în regiunea Mării Negre". Între timp, Statele Unite se declară preocupate de o eventuală mobilizare de arme nucleare în Crimeea.

Crimeea "deja este o fortăreață militară. Din câte am înțeles dintr-o declarație a președintele Rusiei, au plasat proiectile capabile să transporte arme nucleare. Din nou, asta nu ține de independența Ucrianei și suveranitatea Ucrainei asupra Crimeei. Asta crește semnificativ riscul unui conflict la scară largă în regiunea Mării Negre. Pentru că aceste proiectile au o rază de 500 de kilometri și pot atinge cu ușurință mai multe state NATO. Asta ar trebui să stârnească o anumită reacție", a declarat președintele Ucrainei într-un interviu acordat Euronews.

Filmul anexării Crimeei, relatat de Vladimir Putin: Rusia, pregătită să apeleze la arme nucleare

Potrivit unor informaţii difuzate anterior, Rusia ar putea desfăşura, în cadrul unor exerciţii inopinate în Crimeea, bombardiere strategice Tupolev de tip Tu-22M3 (Backfire C potrivit clasificării NATO), capabile să transporte arme nucleare. În pofida acestor informaţii, Moscova nu şi-a anunţat intenţia de a desfăşura ogive nucleare în peninsula de la Marea Neagră.

Mă îngrijorează mult" o eventuală mobilizare de arme nucleare în Crimeea, a declarat generalul american Dempsey, Șeful Statului Major Interarme, în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanţilor.

"Unele demersuri ale Rusiei dau impresia de provocare", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel