Crime Caracal. Anchetatorii au anunțat rezultatul testului ADN pentru oasele găsite la Gheorghe Dincă

Dan Carp / 03 aug 2019 / 20:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

DIICOT a anunțat rezultatul testului ADN în privința oaselor și dinților găsite acasă la Gheorghe Dincă. 

Procurorii DIICOT au anunțat că oasele și dinții aparțin Alexandrei. 

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, sâmbătă, că cele două rapoarte, unul antropologic și unul al materialului genetic, au fost atașate la dosarul crimelor din Caracal.

„Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor și dinților, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit și constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la fața locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a spus Mihaela Porime.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a anunțat încă de vineri seară că ADN-ul din oasele găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei. Tot atunci, ministrul Justiției a anunțat familia.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25