EXCLUSIV  Crimă Mediaș, răsturnare de situație. Marea manipulare din mass media

Crimă Mediaș
Crimă Mediaș

Detectivul criminalist Mihai Untaru, comisar şef în rezervă, a explicat pentru DC News substratul conflictului soldat cu o crimă la Mediaș și ce influență putea avea legea recursului compensatoriu asupra motivației criminalului de a recidiva. 

"Povestea cu recursul compensatoriu mi se pare un zgomot de fond. E normal ca din categoria aceasta de oameni, care au ieșit din închisoare, să intre în recidivă o parte din ei. Noi nu avem un sistem de evaluare a persoanelor la momentul eliberării lor din penitenciar. Nicăieri în lume nu poți evalua nivelul de predictibilitate al intenției criminale a unui individ care a fost închis. Este un coeficient de risc. Societatea reacționează vehement și nu analizează psihosocial aceste cazuri. Faptul că unii se reîntorc în pușcărie arată lipsa reeducării în penitenciare, pentru că oamenii nu ies de acolo cu lecția de penitență formată", a explicat comisarul. 

"Imaginile nu spun totul"


"Din imaginile pe care le-am văzut, chiar dacă este autor de crimă, făptașul nu este cel care a căutat-o cu lumânarea, ci acela care a trebuit să se apere în final, dar care apărare s-a transformat într-o nebunie omorând un om. Au venit unii să își platească niște datorii. Autorul crimei a fost provocat. E destul de interesantă povestea de analizat. Imaginile nu spun totul, nu ne oferă substanța conflictului. Se pare că vorbim de un conflict vechi", a mai arătat Untaru pentru DC News. 

Ei știu ce au făcut în viață 


Detectivul a explicat și de ce gașca din care făcea parte agresorul era deja pregătită de scandal. "Oamenii aceștia nu sunt genul de oameni cinstiți. Adică îmi iau nevasta și merg la bar să mă distrez. Ei oriunde s-ar duce, pentru că toată viața lor s-a derulat într-un continuu conflict cu celelalte bande, clanuri, țin la ei un cuțit, o bâtă. Ei știu ce au făcut în viață și își iau mereu arme la ei. Bărbatul care a murit, dacă ar fi scăpat cu viață, ar fi fost întrebat acum de poliție ce căuta acolo", a conchis Untaru. 

VEZI ȘI:

Andrei Gheorghe, 10 luni de la deces. Ce a apărut în mediul online

Orban, răspuns la o întrebare legată de Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel