Crimă într-un liceu din Singapore, una dintre cele mai sigure țări din lume

Pexels
Pexels

Un liceu din Singapore a fost locul unei crime între elevi, un copil de 13 ani pierzându-și viața. 

O crimă petrecută într-un liceu din Singapore a șocat regiunea, după ce un elev de 16 ani a ucis un altul, în vârstă de numai 13 ani. Poliția singaporeză a fost chemată luni, 19 iulie, după ce în incintă a fost descoperit cadavrul unui dintre elevi. Trupul acestuia se afla în baie, iar un topor a fost prelevat ca probă și potențială armă a crimei, scrie BBC

Din investigațiile preliminare, se pare că cei doi băieți nu se cunoșteau. Violența, mai ales în formele sale extreme este un fenomen complet neobișnuit pentru Singapore, care are printre cele mai mici rate de criminalitate din lume. 

Locul crimei, un liceu cu prestigiu

Nefericitul incident a avut loc în prestigiosul liceu River Valley și a determinat închiderea forțată a clădirii, elevii fiind ținuți în clase pentru siguranța lor. Mai mulți elevi panicați au trimis mesaje alarmante prietenilor și părinților, unul dintre aceștia spunând că a văzut o persoană care avea asupra sa un topor. După arestul vinovatului, elevii au putut ieși din clădire. 

Pedeapsa cu moartea sau închisoare pe viață

Marți, 20 iulie, a fost audiat elevul despre care se presupune că și-ar fi ucis colegul mai mic. A fost acuzat de crimă și având în vedere faptele sale, pedeapsa în mod normal ar fi cea cu moartea, conform legislației din Singapore. Cu toate acestea, se ia în considerare vârsta făptașului, acesta nefiind considerat adult, având doar 16 ani și cel mai probabil va primi o sentință de închisoare pe viață. Procurorii au înaintat o cerere judecătorilor pentru o expertiză psihiatrică asupra presupusului criminal minor. 

Se pare că elevul de 16 ani a mai fost internat într-o instituție de tratament psihiatric în 2019, când a avut o tentativă de a-și lua viața. 

Conform declarațiilor ministrului de interne Shanmugan, investigațiile preliminare au scos la iveală faptul că toporul ar fi fost cumpărat de presupusul criminal din mediul online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel