Crima din Vrancea pas cu pas. Ce arme au folosit

Ancheta în cazul crimei de la Ciorăști, județul Vrancea scoate la iveală detalii terifiante. Au plănuit totul încă din luna ianuarie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea au emis ordonanțe de reținere pe numele Gheorghe Vasile Văscăuțeanu zis Gigi Englezu (32 de ani), Marius Daniel Cruceanu (48 de ani) și Bogdan Ionuț Sprînceană (28 de ani). Aceștia sunt bănuiți, în baza probatoriului administrat că l-au ucis pe Constantin Chiriță, zis Telu, patronul unor case de schimb valutar din Focșani. Conform anchetatorilor acest plan a fost pus la cale încă de anul trecut, dar abia, în luna ianuarie 2019 au început pregătirile. Astfel, în luna ianuarie au achiziționat un autoturism de teren, din Anglia, procurat de Văscăuțeanu. I-au schimbat culoarea și i-au montat un bulbar, întărind partea frontală. Apoi peste numerele de Anglia i-au aplicat numere de România. 

Monitorizarea victimei

Ulterior au început documentarea privind programul victimei, traseul urmat de obicei. Apoi au început să-l urmărească să vadă dacă depune sau nu banii din încasări la bancă. În după-amiaza zilei de 22 februarie 2019, în jurul orelor 19.00 cei trei au mers la Focșani pândind victima să plece către casă. În Suzuki-ul modificat erau Gheorghe Vasile Văscăuțeanu și Bogdan Ionuț Sprînceană iar Marius Daniel Cruceanu cu un autoturism Audi. Acesta din urmă avea menirea de a asigura săparea dacă interveneau probleme în momentul acțiunii. Pe drumul dintre Focșani și Slobozia Ciorăși cei cu Suzuki au depășit mașina victimei de mai multe ori. Pe drumul județean 205E, la doar trei kilometri de domiciliul victimei au intrat cu autoturismul de teren în Mercedesul lui Telu, forțându-l să oprească. Au coborât din autovehicul și au exercitat, conform unor surse judiciare, cu cele două revolvere aflate asupra lor patru focuri de armă în direcția victimei (n.red. așa se explică de ce la fața locului nu au fost găsite tuburile cartuș). Un glonț a stăpuns geamul și s-a oprit în inima victimei. Al doilea foc, tras cu alt revolver, a străpuns brațul victimei și s-a oprit în inimă. Telu a murit pe loc. Aceștia au declarat anchetatorilor că scopul lor a fost de a fura banii victimei, știind că acesta manipula sume considerabile. După săvârșirea faptei inculpații au părăsit locul crimei fiindcă șoseaua era destul de circulată. Așa au lăsat în mașină geanta victimei în care se aflau 300.000 de lei, 20.000 de lire sterline și aproximativ 30.000 de euro.

Au acționat ca niște novici

Cei doi au abandonat mașina de teren cu care veniseră la locul crimei și s-au îndreptat către cel de-al doilea autoturism în care se afla Marius Daniel Cruceanu. Unul dintre participanții la trafic i-a văzut fugind și a strigat după ei. Aceștia au ripostat trăgând spre martor două focuri de armă. Cei trei au plecat și au abandonat a doua mașină în zona unui popas de pe E 85. 

Ulterior s-au îmbarcat într-un autotursim BMW X5 și au plecat spre Arad cu gândul de a ieși din țară. Numai că, investigațiile și expertiza criminalistică a arătat cine este proprietarul mașinii de teren abandonată la 200 de metri de locul crimei. Aceasta fusese adusă în țară de Gigi Englezu. Mergând pe firul anchetei s-a stabilit cercul de cunoscuți ai acestuia, mai ales că era cunoscut cu antecedente penale pentru trafic și consum de droguri. Așa s-a stabilit și cine este proprietarul autoturismului Audi, abandonat cu care se presupunea că au fugit atacatorii.

Pentru prinderea făptașilor polițiștii IPJ Vrancea au colaborat cu ofițeri ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, cu Institutul de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor și Direcția de Operațiuni Speciale.

Vezi și: Asasinat în Vrancea. Cine este victima  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel