Crima din Bascov. Detalii șocante ies la iveală. De ce individul și-ar fi omorât nepoata de 5 ani, alături de ceilalți membri ai familiei

Crima din Bascov. Detalii șocante ies la iveală. De ce și-a omorât nepoata de 5 ani, alături de ceilalți membrii ai familiei / Foto: Pixabay, de Petra Šolajová
Crima din Bascov. Detalii șocante ies la iveală. De ce și-a omorât nepoata de 5 ani, alături de ceilalți membrii ai familiei / Foto: Pixabay, de Petra Šolajová

Detalii șocante ies la iveală despre crima din Bascov.

Principalul suspect în cazul crimei din Bascov a povestit, în fața anchetatorilor, care au fost motivele ce l-au împins să-și omoare părinții, fratele, sora și nepoata. Individul a spus că era supărat deoarece nu primea suficientă atenție și nu era salutat de câte ori trebuia, transmite Pro Tv.

Vecinii spun că pe fetița de 5 ani ar fi pedepsit-o cu moartea pentru că nu purta o bijuterie pe care i-o făcuse cadou. Crima a fost una premeditată, o spun și procurorii. Planul execuției a fost întocmit cu mare grijă. În locuința bărbatului oamenii legii au fost găsite însemnări despre lucrurile la care trebuia să fie atent, astfel încât să nu eșueze.

Ce a făcut bărbatul după crimă

După crimele oribile pe care le-ar fi comis, bărbatul, bolnav psihic, şi-a pregătit un bagaj cu haine şi mâncare, hotărât să plece în lume. Când a ieşit la drum, s-a speriat, i s-a părut că s-a rătăcit şi de aceea a fugit în pădure. Acesta nu a putut explica în fața anchetatorilor de ce şi-a provocat răni, dar inițial s-a presupus că individul a încercat să se sinucidă.

Suspectul avea halucinații

Bărbatul de 52 de ani suferă de o afecțiune psihică care îi provoacă halucinații. Boala i s-ar fi declanșat în studenție, în aceeași perioadă în care a avut și o decepție în dragoste. El se află în evidențele medicale ale specialiștilor deja de 16 ani. Medicul său psihiatru l-a văzut ultima oara în luna mai, însă tatăl lui mergea lună de lună la acest doctor ca să îi ia tratamentul. Specialistul nu bănuise nimic, caz în care ar fi putut preveni această oribilă crimă.

"Înseamnă că a fost un foarte bun disimulant. Eu de la familie am înţeles că erau foarte încântați că pot să-l păstreze acasă și că nu creează probleme. Mi s-a părut un tip foarte izolat și foarte anxios, ca să nu spun fricos, habar n-am ce s-a întâmplat", a spus Eugen Smeureanu, medic psihiatru.

Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat și de ce bărbatul a rescurs la acest gest oribil, dar în urma anchetei s-a stabilit că bărbatul își urma tratamentul. Chiar el le-a spus oamenilor legii că în seara crimei a luat jumătate de pastilă. Între timp, el a fost reținut și plasat în arest preventiv. Procurorii au încadrat faptele lui la omor calificat cu premeditare și cruzime împotriva membrilor de familie.

Potrivit Codului penal, la Articolul 189, omorul calificat este descris ca „Omorul săvârşit în vreuna dintre următoarele împrejurări: a. Cu premeditare […] h. Prin cruzimi”. Fapta se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Această pedeapsă este valabilă pentru persoanele care au avut discernământ în momentul comiterii faptelor. În cazul bărbatului din Bascov, urmează să se stabilească acest lucru în urma expertizei psihiatrice. Medicii vor fi cei care vor da verdictul și vor spune dacă individul a avut discernământ atunci când și-a ucis cu sânge rece membrii familiei. Se pare că, după ce a fost prins, bărbatul de 52 de ani povestit cum a comis crimele, a avut o atitudine calmă și ar fi dat vina pe boala de care suferă. La fel de liniștit a fost și când le-a relatat anchetatorilor cum i-a ucis pe cei cinci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel