EXCLUSIV  Crima de la Sibiu: Judecătoarea a dat termen abia pentru miercuri, apoi și-a închis telefonul. Epopeea celor doi arestați: Mostră de „funcționare” a justiției din România

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi, a anunțat, duminică, Poliția Română. Ei au fost localizați în Marea Britanie. Și acum... vine bomba.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord”, anunţă Poliţia Română.

„În cauză, poliţiştii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu privire la localizarea şi depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi devansarea termenului stabilit iniţial, astfel că, pe numele bărbaţilor au fost emise mandate de arestare preventivă şi, respectiv, mandate internaţionale de arestare. Ulterior, autorităţile române au transmis autorităţilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord mandatele internaţionale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, a mai precizat sursa citată.

Epopeea celor doi bărbați arestați în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

DC News vă prezintă, conform unor surse, epopeea celor doi bărbați arestați în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Cei doi suspecți au fost depistați grație Poliției Române. Amintim că procurorul de la Sibiu ordonase arestarea unui zidar în loc de boxerul care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner. Bărbatul nevinovat fusese încătuşat şi reţinut pentru o noapte. Abia după 12 ore de audieri, procurorul şi-a dat seama că are în faţă persoana greşită. Și astfel bărbatul a fost lăsat liber.

După această gafă majoră a procurorului din Sibiu, Poliția Română s-a mobilizat și a depistat cei doi suspecți: unul era pe un feribot, unul era într-un tren.

Poliția britanică a cerut mandat de arestare. Judecătoarea din Sibiu a dat termen abia miercuri! Poliția Română a vorbit cu autoritățile britanice și ar fi invocat numele lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, care are o bună relație cu Poliția de acolo. Astfel, oamenii legii le-au zis: „rețineți-i pe ceva!”

Autoritățile britanice au spus că îi pot reține, fiind cunoscuți de oamenii legi, pentru „verificări” timp de 12 ore, absolut legal. Deci nu pentru crimă au fost reținuți, ci pentru chestiuni administrative, spun sursele DC News.

Judecătoarea de caz a dat termen abia pentru miercuri și și-a închis telefonul

Conform unor surse, sâmbătă noaptea, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, s-ar fi implicat pentru a găsi o soluție în acest caz. Până la urmă, azi noapte, un alt judecător de la Sibiu a zis că intervine pentru că nu se putea aștepta până își deschidea celălalt judecător telefonul. Noul judecător a făcut „cerere de preschimbare de dată” și a judecat cazul dimineață. Astfel, s-a emis imediat mandat național și apoi s-a emis mandat european.

Cazul prinderii celor doi suspecți este o mostră de „funcționare” a justiției din România. Vorbim despre un caz de crimă în care judecătorul a dat termen miercuri și și-a închis telefonul, în timp ce suspecții ar fi putut comite alte infracțiuni.

Având în vedere cazul de tâlhărie urmată de moartea victimei, sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

„Autoritățile române au transmis autorităților din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord mandatele internaționale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea celor doi bărbați.

Poliția Română continuă activitățile specifice, pentru localizarea celui de-al treilea bărbat, bănuit în cauză”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel