Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Crimă Caracal. Ora la care ar fi acționat Dincă pentru arderea cadavrului. Analiză pe datele ANM + hartă Caracal

În 25 iulie, Gheorghe Dincă afirmă că a omorât-o și a incinerat-o pe Alexandra Măceșanu. 

Un vecin susține că a văzut că ieșea fum, dar a crezut că Gheorghe Dincă face grătar. Alt vecin spune că el a făcut grătar, dar îi miroasea a cârpă umedă arsă, în jurul amiezii. Cu toate acestea, sunt prea puțini care spun că au văzut/simțit fum în curtea lui Gheorghe Dincă din Caracal. 

DCNews a obținut de la ANM intensitatea și direcția vântului din Caracal, din ziua de 25 iulie, când se presupune că a fost ucisă și incinerată Alexandra Măceșanu. 

Intervalul în care arderea n-ar fi fost constatată de vecini

La ora 12:00, vântul bătea spre Est, adică fix în curtea vecinului lui Gheorghe Dincă. De asemenea, și la ora 13:00, direcția vântului este E-SE, cu o intensitate ceva mai crescută. De la ora 14:00, se schimbă direcția vântului spre S-SV, iar fumul ajunge în spatele curții celuilalt vecin. De la ora 15:00, fumul iese în stradă, continuând să iasă spre stradă până spre ora 18:00. 

Abia la orele serii, după ora 22:00, fumul este puțin probabil să fi fost simțit de către vecini, pentru că, pe de-o parte viteza vântului a scăzut, iar, pe de altă parte, fumul s-ar fi dus spre spatele curții, spre câmp. 

Ce alți factori influențează propagarea fumului

Analiza se bazează doar pe direcția vântului și punctele cardinale. Vegetația influențează deplasarea fumului. Din cauza copacilor, în funcție de viteza vântului și de direcția lui, fumul care poartă mirosul se deplasează sau nu în direcția în care bate vântul. De asemenea, un specialist a atras atenția pentru DCNews: ”Amplasarea casei și a terenului, plus copacii din curtea lui și a vecinilor incumbă asupra nivelului la care va urca fumul și deci și mirosul! În plus, diferența de însorire - un teren de o culoare față de un alt teren de altă culoare va crea, datorită soarelui, o diferență de temperatura ce va genera un curent termic ascendent în general- va fi un factor de luat în seamă dacă arderea a avut loc in intervalul 11.00 LT si 16.00 LT”. 

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel