CRIMĂ CARACAL. Felix Bănilă, procuror-șef DIICOT, declarațiile momentului

Felix Bănilă
Felix Bănilă

Felix Bănilă, procuror-șef DIICOT, face noi declarații despre tragedia Caracal. 

Declarațiile vor fi la ora 12:00. DCNews transmite LIVE principalele declarații: 

Procurorul șef prezintă cronologia sesizărilor făcute de familia Luizei Melencu, dar și de familia Alexandra Măceșanu, făcând un rezumat al măsurilor luate și probelor găsite. 

- În curtea lui Gheorghe Dincă au fost descoperite urmele arderii unui corp, cenușă și fragmente osoase calcinate. Au fost descoperite și ridicate toate fragmentele osoase, 21 de dinți și bijuterii. (...) Medicul legist de la serviciul de medicină legală Olt a precizat că fragmentele osoase și dinții găsiți în butoi sunt de natură umană. 

- Inculpatul a recunoscut că le-a ucis pe ambele fete. Nu a recunoscut că le-ar fi violat și nici infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori. 

- A fost dispusă analiza comportamentală a inculpatului. 

- Percheziții informatice asupra tuturor aparatelor și mediilor de stocare din casă și mașină. 

- Profilul genetic al unei singure persoane, identificat în curtea lui Gheorghe Dincă. 

- În 13 august, INML a comunicat că fragmentele osoase găsite în zona de lizieră provin de la o persoană cu vârsta între 13 și 19 ani, altele decât cele identificate în butoiul lui Gheorghe Dincă. 

- În 17 august, expertiza genetică nu a putut evidenția niciun profil ADN, din cauza stării de calcinare a oaselor găsite în lizieră.

- Dincă, acuzat că a violat alte două femei. Sunt patru acuzații de viol și două acuzații de crimă! 

- Complicitate la omor, acuzații față de soția inculpatului Gheorghe Dincă, după sesizarea mamei Luiza Melencu. 

”În data de 23 august 2019, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și pentru complicitate la omor, urmare a sesizării formulate de mama victimei Luiza Melencu Mihaela, în 22 august 2019, cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului” 

- ”Urmărirea penală a fost din nou extinsă, în 2 septembrie 2019, sub aspectul comiterii a două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte”

- Fragmente osoase, găsite într-o groapă săpată în pământ. 

”În curtea inculpatului, au mai fost descoperite și alte fragmente osoase, într-o groapă săpată în pământ, a căror expertizare genetică a fost de îndată dispusă către specialiștii INML prin ordonanța din 7 august 2019”. 

- ”Tot în 7 august 2019, s-a dispus specialiștilor din Institutul Național de Criminalistică stabilirea profilului genetic al unei persoane din anturajul inculpatului, Risipiceanu Ștefan, și compararea profilului genetic determinat al acestuia, precum și a profilelor genetice ale inculpatului și victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de păr, a urmelor de contact și a mai multor obiecte purtătoare de urme, ridicate din casa și autoturismul inculpatului”


- În zona de lizieră au fost descoperite și agrafe, capse de pantaloni. 

”În 28 august 2019, au fost dispuse noi expertize genetice la nivelul INML și Institutului Național de Criminalistică cu privire la fragmentele osoase și textile carbonizate, respectiv fragmente metalice, nasturi, capse, cleme, agrafe de păr, fermoare și un cercel, descoperite în zona de lizieră și rezultate în urma cernerii cenușei”.

- În 29 august a fost finalizată cercetarea de la domiciliul lui Gheorghe Dincă. 

- Dintr-un prim raport final înaintat de INML către DIICOT, rezultă că analiza genetică asupra fragmentelor de os a condus la un profil ADN unic, al victimei minore Măceșanu Alexandra Mihaela.


- Suplimente de expertiză medicală antropologică dispusă în 5 septembrie 2019 pe oasele din lizieră și din curtea lui Gheorghe Dincă. 

”La 5 septembrie 2019, s-a dispus efectuarea unor suplimente de expertiză medico-legală antropologică de către specialiștii INML, atât cu privire la piesele scheletare ridicate din zona de lizieră de pădure, cât și cu privire la piesele scheletare ridicate din curtea inculpatului, în vederea identificării persoanei/ lor în cauză și a examinării fizico-chimice, precum și pentru stabilirea cauzei decesului, și precizarea oricărui aspect medico-legal, ce ar putea contribui la aflarea adevărului în cauză”. 

- În 7 august, a fost emis un ordin european de anchetă pentru a obține informații din Italia și din SUA. 


”În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și a stabilirii întregului cerc de eventuali participanți la comiterea faptelor,  confirmăm emiterea la 7 august 2019, a unui ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia pentru obținerea informațiilor necesare, precum și dispunerea unei comisii rogatorii către autoritățile judiciare din SUA.”

- Sunt verificate și afacerile lui Gheorghe Dincă, conturile, tranzacțiile, dar și ale familiei, respectiv ale soției, fiicei și fiilor. 

Vezi mai jos declarațiile complete: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel