Creştinii catolici au sărbătorit la Ierusalim Învierea Domnului

Ierusalim, vedere generală
Ierusalim, vedere generală

Sute de pelerini au sărbătorit duminică Paştele Catolic la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, lăcaş de înviere a lui Iisus Hristos conform tradiţiei creştine, relatează AFP.

Paştele Catolic, care marchează miracolul învierii Domnului, a fost sărbătorit duminică în ritul catolic. Creştinii ortodocşi vor sărbători Paştele la 28 aprilie.

"Fie ca temerile noastre să fie alungate de mărturia Resurecţiei", a spus Pierbattista Pizzaballa, administratorul apostolic al patriarhatului catolic din Ierusalim în cadrul mesei celebrate în faţa mormântului lui Hristos.

La această slujbă matinală, prelatul nu a făcut aluzie la atentatele produse în Sri Lanka şi despre care nu aveau încă veşti.

Într-un comunicat separat Biserica Catolică de pe Pămânul sfânt a condamnat aceste atacuri care au provocat cel puţin 158 de morţi, exprimându-şi solidaritatea cu poporul srilankez.

Creștini de diferite rituri, prezenți la Sfântul Mormânt

În mulţimea de pelerini din jurul lăcaşului unde se află Sfântul Mormânt s-au adunat zeci de creştini de diferite rituri (greco-ortodox, romano-catolic, apostolic-armean, copt, ortodox-siriacă şi ortodox-etiopiană) care împărtăşesc în comun această bazilică.

Sfântul Mormânt se află în Ierusalim de Est, partea palestiniană a oraşului ocupat şi anexat de Israel. Creştinii palestinieni sunt majoritatea de rit ortodox.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel