Creștini francezi, șicanați de un grup de arabi în timpul unei procesiuni: Jur că îți voi tăia gâtul

Creștini francezi, șicanați de un grup de arabi în timpul unei procesiuni: Jur că îți voi tăia gâtul  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Creștini francezi, șicanați de un grup de arabi în timpul unei procesiuni: Jur că îți voi tăia gâtul / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un grupă de cetățeni arabi a șicanat mai mulți cetățeni francezi care participau la o procesiune de Neprihănita Zămislire.

Mai mulți catolici francezi au fost atacați și s-au confruntat cu amenințări cu moartea, miercurea trecută, în timpul unei procesiuni cu torțe care fusese organizată pentru a sărbători Neprihănita Zămislire.

Procesiunea, care a avut loc în suburbia pariziană Nanterre și la care au participat un grup de aproximativ 30 de romano-catolici, a fost întreruptă la jumătatea drumului, când un grup de musulmani au început să-i amenințe pe enoriași că îi vor ucide, scrie Le Figaro. 

Potrivit lui Jean-Marc Sertillange, un diacon al parohiei care a organizat procesiunea, grupul de islamişti i-a numit pe enoriaşi şi clerici „Kafirs”, un termen arab care înseamnă „necredincioşi” şi a strigat către preot: „Jur pe Coran că îți voi tăia gâtul”.

„La scurt timp după ora 19:00, o bandă de străini ne-a atacat verbal pe drumul de procesiune, la momentul primului post de rugăciune. Apoi au aruncat cu apă, ne-au luat una dintre torțe și, ulterior, au aruncat-o în noi”, a spus diaconul.

Grupul de atacatori a fugit de la locul faptei

Deși polițiștii fuseseră prezenți la începutul procesiunii, ei nu erau prin preajmă în momentul atacului. Când au apărut, probabil după ce au fost informați despre situație, atacatorii au fugit de la fața locului. Odată ce traseul a fost din nou considerat sigur, grupul a continuat procesiunea, dar nu a mai făcut opriri suplimentare de rugăciune.

Comentând incidentul, ministrul francez de interne Gérald Darmanin și-a oferit sprijinul catolicilor din Franța și a apelat la rețelele de socializare pentru a condamna atacul, considerând evenimentele „inacceptabile”.

„Libertatea de cult trebuie să poată fi exercitată în toată seninătatea în țara noastră. Sprijin catolicii din Franța”, a scris Darmanin pe Twitter.

O zi mai târziu, Caroline Gontran, procurorul adjunct al orașului Nanterre, a anunțat că a fost deschisă o anchetă în acest caz. În plus, Dioceza de Nanterre a publicat o declarație care a relatat evenimentele incidentului pe pagina lor oficială de socializare.

Franța a asistat la o creștere bruscă a atacurilor anti-creștine în ultimii ani. Un raport, publicat de Observatorul privind intoleranța și discriminarea împotriva creștinilor din Europa (OIDACE), a arătat că atacurile anticreștine din Franța au crescut cu 285% între 2008 și 2019.

Atacul de săptămâna trecută de la Nanterre aduce în memorie amintiri despre martiriul părintelui Jacques Hamel, un preot în vârstă de 86 de ani care a fost ucis cu sălbăticie în 2016 de militanții ISIS, în timp ce ținea o liturghie în parohia sa din Normandia. În 2020, un atac anti-creștin deosebit de înfiorător a fost efectuat de teroriști islamici și a vizat trei enoriași catolici. Aceștia au fost înjunghiați până la moarte în catedrala Notre-Dame din Nisa, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel