Creșterea vârstei de pensionare. Virgil Guran RECUNOAȘTE: Sunt DISCUȚII - Diana Stoica, USR PLUS: Documentul, semnat și de Cîțu!

Virgil Guran, despre creșterea vârstei de pensionare
Virgil Guran, despre creșterea vârstei de pensionare

Vârsta de pensionare ar urma să fie calibrată cu speranța de viață în România, ceea ce ar presupune creșterea vârstei de pensionare. Virgil Guran recunoaște discuțiile. 

Liberalul Virgil Guran a recunoscut că ”sunt discuții” despre calibrarea vârstei de pensionare cu speranța de viață sau, altfel spus, pe creșterea vârstei de pensionare în România. ”Există o îngrijorare la nivel european față de sistemul de pensii în sensul că odată cu speranța de viață, ceea ce e un lucru foarte bun, oamenii trăiesc mai mult, acest sistem nu mai este de actualitate.” a spus Virgil Guran. Despre aplicarea unei decizii în România, el a afirmat: ”Sunt anumite discuții, dar nu s-a luat nicio hotărâre, singurul lucru real este ceea ce a spus Raluca Turcan, adică cine dorește opțional să lucreze, peste 65 de ani, poate să lucreze”. 

Întrebat de Oana Zamfir de ce a fost trimisă intenția în documentul oficial de la Bruxelles și de ce, în acest context, în care nu s-a luat nicio hotărâre, Dan Barna a făcut o declarație cu privire la ”calibrarea” vârstei de pensionare, Virgil Guran a răspuns: ”La nivel de coaliție, nu s-a hotărât așa ceva! În momentul de față, guvernarea merge după hotărârile coaliției. Că, într-adevăr s-a trimis un document din partea dlui Ghinea cu o orientare spre acest lucru, care nu presupune termen clare, ci până-n 2035, este altă treabă”. El a mai spus că ministrul Cristian Ghinea face parte din coaliție, dar nu din grupul care ia deciziile în coaliție. 

”Eu vă spun realitatea, în momentul de față nu este nicio hotărâre, sunt discuții și e absolut normal că suntem o coaliție, discutăm ce putem face, dar nu se va mări vârsta de pensionare în momentul de față!” a întărit Virgil Guran. 

”Este un document pe care și l-a asumat întregul Guvern, semnat și de premierul României” a spus deputata Diana Stoica, USR PLUS, în intervenția la Antena 3. 

De la nivelul USR PLUS și PNL, se susține ideea conform căreia, odată cu ieșirea la pensie a ”decrețeilor”, sistemul de pensii va fi prăbușit și nu se vor mai putea plăti pensiile. 

Vezi și: EXCLUSIV  Modificare PENSII. Petrache: ”Dacă nu se fac reforme, NU MAI PUTEM, nu mai merge”. Cea mai puternică ÎNTREBARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel