Creșterea alocațiilor și a pensiilor, în incertitudine. Florin Cîțu, mesaj după avertismentul lui Ludovic Orban

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

 Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că susține „100% afirmațiile lui Ludovic Orban”, conform cărora evoluția economiei va influența dinamica cheltuielilor cu asistența socială, precizând că dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare.

„Premierul României a făcut o declarație pe care o susțîn 100%. Dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, că în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii și asistență socială. În plus, dublarea alocațiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decât cele bugetate și/sau reduceri de cheltuieli”, arată ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, din primul moment, el a căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor.

„Am căutat sursă de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocațiile. Nici acolo nu am găsit sursă de finanțare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiștilor care în disperarea de a-și salva imaginea sunt gata să arunce în aer România. Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluții atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât și pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile și populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, explică ministrul.

Ce a spus astăzi Ludovic Orban

Afirmațiile ministrului Finanțelor vine în contextul în care Ludovic Orban a spus, duminică, că alocațiile se vor dubla în luna august dacă vor exista resursele financiare necesare.

„În nicio țară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educație economică, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor sau dublarea aloațiilor, partidul acela nu este luat în serios pentru că orice om de bun simț știe că lucrul respectiv nu este realizabil din punct de vedere economic și bugetat. Nu există nicăieri în lumea asta să dublezi de două ori într-un an alocațiile pentru copii”, a afirmat Ludovic Orban, pentru Hotnews.ro.

Totodată, premierul a spus că nu e 100% sigur că pensiile vor fi mărite cu 40%, începând din toamna anului 2020.

„Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reușim să asigurăm un trend economic solid, o crește economică consolidată, să relansăm investițiile, să îmbunătățim colectarea”, a explicat Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel