Creștere pensii cu 40%. Ministrul Vîlceanu spune că va vedea dacă le va majora

Foto ilustrativ, Pixabay
Foto ilustrativ, Pixabay

Ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a susținut o conferință de presă marți, 24 august, la sediul instituției.

'Încă aveți acea restanță. Există lege în vigoare, votată în Parlament, cred că ați votat-o și dumneavoastră. Majorarea cu 40% a punctului de pensie. Guvernul din care faceți acum parte a dat această majorare doar în proporție de 14%. Cum vedeți dumneavoastră asta? Mai dați acea diferență de 26% anul acesta? La anul?' - a fost întrebarea pusă de o jurnalistă ministrului Finanțelor Publice. 

Dan Vîlceanu a declarat că 'vom analiza să vedem dacă putem să ne angajăm la o creștere de pensii.'

'Oricum, vreau să vă spun că rămân la concluzia pe care am avut-o și atunci. Nu s-a schimbat nimic. Acea lege cu majorarea pensiilor cu 40% era o lege care nu se putea aplica. Suntem atenți, suntem concentrați.', a precizat Vîlceanu. 

Întrebat apoi dacă a votat Legea pensiilor, Dan Vîlceanu a răspuns negativ. 'Vă aduc aminte că, la momentul acela, eram printre cei care au făcut contestația la Curtea Constituțională și au câștigat-o.'

'Suntem niște oameni responsabili. Nu angajăm bugetul statului la cheltuieli pe care nu le poate duce și, ulterior, românii să simtă acest lucru.', a conchis Dan Vîlceanu. 

VEZI ȘI: De unde a avut bani, la 23 de ani, Dan Vîlceanu să cumpere case

Ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu, a anunțat, marți, în cadrul unei conferinţe de presă, că înrolarea obligatorie în Spaţiul Privat Virtual se aplică începând cu data de 1 martie 2022. După câteva anunțuri pe care le-a făcut, a fost întrebat de jurnaliști de unde a avut bani, la 23 de ani, să cumpere 'un teren și două case', având în vedere că s-a angajat la 24 de ani.

Ministrul a spus că a avut bani 'de la părinți'.

Întrebat, ulterior, ce le transmite tinerilor care lucrează în privat și nu au asemenea posibilități, Dan Vîlceanu a oferit următorul răspuns: 'Am beneficiat de acest noroc de a avea părinți cu o stare materială bună. Vreau să vă spun că acele case și terenurile de care vorbiți sunt într-o comună din județul Gorj. Prețul a fost unul foarte bun. Și să știți că nu vorbim de sume foarte mari.' (Știrea, AICI.)

Vîlceanu, propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, pe 18 august, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la Palatul Cotroceni.

Dan Vîlceanu a fost propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. 'E o încredere pentru care mă simt obligat', a spus, atunci, Dan Vîlceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel