De unde a avut bani, la 23 de ani, Dan Vîlceanu să cumpere case

Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe, a spus că a avut „noroc” să aibă părinți cu o stare materială bună.

Ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu, a anunțat, marți, în cadrul unei conferinţe de presă, că înrolarea obligatorie în Spaţiul Privat Virtual se aplică începând cu data de 1 martie 2022. După câteva anunțuri pe care le-a făcut, a fost întrebat de jurnaliști de unde a avut bani, la 23 de ani, să cumpere „un teren și două case”, având în vedere că s-a angajat la 24 de ani.

Ministrul a spus că a avut bani „de la părinți”.

Întrebat, ulterior, ce le transmite tinerilor care lucrează în privat și nu au asemenea posibilități, Dan Vîlceanu a oferit următorul răspuns: „Am beneficiat de acest noroc de a avea părinți cu o stare materială bună. Vreau să vă spun că acele case și terenurile de care vorbiți sunt într-o comună din județul Gorj. Prețul a fost unul foarte bun. Și să știți că nu vorbim de sume foarte mari.”

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, pe 18 august, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la Palatul Cotroceni.

Dan Vîlceanu a fost propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. „E o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus, atunci, Dan Vîlceanu.

Vîlceanu, despre datoria publică  

Datoria publică a României va ajunge la finalul anului la 49,1% - 49,2% din PIB, în scădere de la aproximativ 49,5% în prezent, a declarat, tot marţi, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu. „Datoria publică este în momentul de faţă undeva la 49,5. Ştiţi foarte bine că, atunci când măsori datoria publică, trebuie să iei în considerare şi PIB-ul nominal. Noi estimăm că datoria publică va ajunge la finalul anului, având în vedere estimările de PIB după rectificare, la undeva la 49,1 - 49,2 (% din PIB, n.r.). Deci, suntem în grafic. Ceea ce vreau să vă spun este faptul că, aşa cum ştiţi, avem un plan de împrumuturi - şi o strategie de administrare a datoriei publice pe baza cărora facem aceste împrumuturi - şi nu facem altceva decât, aşa cum ştiţi - pentru că am şi văzut ştiri începând de ieri, că iar s-a împrumutat Ministerul de finanţe. Ştiţi foarte bine că lunea şi joia avem licitaţii”, a menţionat Dan Vîlceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel