Creştere economică. Vosganian, după anunţul lui Cîţu: Veste proastă

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Varujan Vosganian analizează anunţul făcut de către Florin Cîţu cu privire la creşterea economică pe primele trei luni ale anului. 

"Ultimul anunț făcut cu toba mare e că avem creștere reală a PIB pe primul trimestru, față de aceeași periodă a anului trecut. Cîțu o dă ca pe o veste bună. Eu v-o dau ca pe o veste proastă. Și iată de ce. Primele două luni ale anului au fost luni relativ bune. E posibil ca creșterea cumulată a PIB în termeni reali februarie 2020/februarie2019 să fie de peste 3% (veniturile bugetare au crescut cu 10%, deci, ponderând cu rata inflației, rezultă o creștere de peste 6%).

Păi dacă e așa, atunci martie 2020 a fost un adevărat dezastru, cu o cădere de cel puțin 6% față de martie 2019. Și gândiți-vă că n-am avut stare de urgență decât o jumătate de lună. Ce-o să fie aprilie și mai?", a scris Varujan Vosganian pe pagina sa de Facebook. 

Ce a anunţat Cîţu

"Măsurile luate de noi, guvernul liberal, împreună cu cifrele pentru primul trimestru, îmi dau încrederea că economia începe să și revină din trimestrul trei și vom avea o dinamică în V.

"COMPARATIV CU TRIMESTRUL IV 2019, PRODUSUL INTERN BRUT ÎN TRIMESTRUL I 2020 A FOST, ÎN TERMENI REALI, MAI MARE CU 0,3%
Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier;" - INS", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel