Creşele şi grădiniţele din Bucureşti, redeschise. Gabriela Firea: S-au luat toate măsurile

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că grădiniţele şi creşele administrate de Primăria Capitalei au fost redeschise. 

"Copiii au revenit la creșele si gradinitele administrate de Primăria Capitalei, în condiții de siguranță. Am vizitat astăzi creșa si gradinita Ominis, una dintre cele 7 aflate în administrarea Primaria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, care si-a redeschid porțile.

Pentru siguranța copiilor și a personalului, conform măsurilor solicitate de autorități, am decis să deschidem doar centrele de îngrijire pentru copii care permit cea mai bună distanțare.

Am dispus să fie luate toate măsurile necesare astfel incat copiii care s-au înscris în programul de vară (6 iulie – 28 august) să se reîntoarcă la creșă în condiții de siguranță.

Sălile de grupă au fost amenajate astfel încât distanța dintre copii să fie maximizată și să fie asigurată o suprafață minima de 4,5 mp de copil, se vor asigura pentru fiecare copil, individual, materialele necesare pentru activitățile educaționale și s-au eliminat din sălile de grupă jucăriile și accesoriile neesențiale pentru procesul educativ, de exemplu jucăriile de pluș.

Mare parte din activitățile educative se vor desfășura prepoderent în aer liber.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Niciun angajat nu e infectat

"Cosmina Simean, director general DGASMB: Pentru a fi întru totul pregătiți să primim copiii în condiții de siguranță, am repetat timp de trei săptămâni fiecare dintre procedurile care se aplică în noul context: cum întâmpinăm copilul, cum procedăm, astfel încât să respectăm toate normele.

Conceptul nostru de educație prin joc este în continuare respectat, însă toate activitățile au fost revizuite pentru ca nici copiii, nici personalul să nu fie în pericol. Mesele și gustările copiilor vin în recipiente de unică folosință, care apoi sunt eliminate.

Faptul că tot personalul din creșele si gradinitele care își reiau activitatea, a fost testat, cu ajutorul ASSMB, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” - aceasta fiind o măsură complementară pentru a oferi siguranță părinților că cei mici sunt aduși într-un mediu sigur.

Toate testele au ieșit negative, așadar niciunul dintre angajați nu este infectat cu noul coronavirus.

• Pentru amenajările interioare s-a folosit vopsea lavabilă antibacteriană, fără compuși toxici și avizată de Ministerul Sănătății;

• Pentru curățenie se vor folosii soluții biocide avizate, dezinfectanți și agenți de curățare nedăunatori celor mici;

• Primăria Capitalei nu are, prin lege, atribuții în administrarea de școli, grădinițe sau creșe, dar, cu unitățile pe care le gestionează, vine în completarea primăriilor de sector și sprijină procesul educațional din București.

• Primaria Capitalei va deschide inca 3 noi unitati de tip cresa in sectoarele unde acestea sunt deficitare. Vor fi crese si gradinite care sa permita cele mai bune conditii de desfasurare a activitatilor de ingrijire a copiilor mici.

• În prezent, Direcția Generală de Asistență Socială are în administrare 12 creșe și grădinițe.", a mai scris primarul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel