Creşe şi grădiniţe deschise în Bucureşti. Gabriela Firea: Eforturi susţinute, în ciuda bugetelor mici

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că au fost redeschise mai multe creşte şi grădiniţe în Bucureşti. Aceasta i-a dat şi o replică acidă lui Nicuşor Dan. 

"Cu grijă pentru sănătatea copiilor, am mai deschis și azi creșe și grădinițe sociale, unele dintre ele inaugurate chiar de echipa noastră, în ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheați și educați, cât sunt părinții la serviciu. Îi felicit pe toți primarii de sectoare pentru strădania de a crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, în ultimii ani. S-au făcut eforturi susținute, în ciuda bugetelor mici.

Prin lege, așa cum sănătatea din oraș este o sarcină a primarului general, educația este o competență a primarilor de sectoare. Primăria Capitalei, prin Direcția de asistență socială, se ocupă doar de creșterea numărului de locuri în creșele și grădinițele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici.

Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate. Și în această vara lucrăm intens pentru deschiderea a 3 creșe și grădinițe sociale, în sectoarele 2, 5 și 6. Fac aceste precizări pentru că, fără să cunoască legea, deși vrea să devină primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniță nouă,  în ultimii 4 ani.

Fals! Aceste atribuții sunt la sectoare, dar și eu, în completare, am deschis creșe și grădinițe sociale.

Este ca și cum ar fi acuzat primarul general de starea curățeniei în oraș, câtă vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat către cele 6 primarii de sector, conform legii.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel