Creşe - decizie importantă. Se pot deschide noi unităţi

Camera Deputaţilor a găsit o soluţie pentru a se putea deschide mai multe creşe în ţară.

"Plenul Camerei Deputaților a adoptat Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 privind educaţia naţională şi a Legii nr.263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor", anunţă deputatul PSD Andrei Nicolae.

Vorbim despre o decizie menită a ajuta şi a încuraja administraţiile locale să construiască noi clădiri şi să înfiinţeze în localităţi mai mici, inclusiv din mediul rural, astfel de structuri. Aceasta deoarece au existat situaţii în care primăriile aveau fonduri pentru construirea efectivă a unei creşte, însă nu dispuneau de suficienţi bani pentru a suporta, din bugetele locale, salariile educatoarelor şi ale întregului personal al creşei. Prin această decizie, problema este rezolvată, cheltuielile de personal urmând a fi preluate de către stat. 

[citeste si]

Cheltuielile vor fi preluate de stat

 "Această propunere vine în ajutorul comunităților locale pentru soluționarea problemelor legate de construcția noilor clădiri destinate învățământului antepreșcolar, în special pentru cele din mediul rural și urban mic. Pentru încurajarea administrațiilor locale, cheltuielile pentru finanțarea acestor unități de învățământ vor fi suportate de către stat. Majoritatea părinților, după concediul de creștere a copilului, caută soluții pentru îngrijirea celor mici, iar una dintre ele este integrarea lor în creșe", afirmă deputatul PSD Andrei Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel