Crescută de măicuțe la Odorhei, ucisă pe o trecere de pietoni din Capitală. Studenta ucisă pe Maniu, exemplu de depășire a condiției

954877_661007053925594_1539315806_n
954877_661007053925594_1539315806_n

O tânără studentă a fost ucisă, luni seară, pe o trecere de pietoni din Capitală, pe Bulevardul Iuliu Maniu. Szilvia Deak avea doar 24 de ani când un șofer a ignorat culoarea roșie a semaforului și i-a luat viața. Fără regrete, șoferul irakian a încercat să-și schimbe numerele de la mașină și să fugă. Tânăra a fost crescută de măicuțele de la Casa "Sfântul Iosif" Odorheiu Secuiesc, unde a ajuns împreună cu ceilalți trei frați ai săi. Mama i-a murit în urmă cu mai mulți ani, iar tatăl îi părăsise demult. 

Szilvia Deak a fost elevă la Liceul "Marin Preda" din Odorheiu Secuiesc, secția Pedagogic. Directoarea liceului, Mănăsoi Stana, a aflat, marți dimineață, vestea tragică. "Ne pregătim de înmormântare", ne-a declarat ea.

"A fost un copil de excepție dacă ne gândim cum și-a depășit condiția. Mama a murit în urmă cu câțiva ani, iar tatăl nu locuia împreună cu mama, îi părăsise. Cei patru frați au fost luați în grijă de un așezământ, Casa Sfântul Iosif, care aparține Congregației Inimii Neprihănite și este condusă de un grup de călugărițe greco-catolice", a subliniat directoarea. "A dovedit o mare ambiție și o putere de muncă și ce spuneam că și-a depășit condiția nu este o vorbă goală", a subliniat directoarea.

Szilvia Deak a apărut ca model de "depășire a condiției" în fața elevilor de la "Marin Preda". Ea le-a vorbit elevilor despre puterea de a merge mai departe, de a studia, de a-și depăși condiția prin studiu. "A vorbit foarte frumos, a impresionat", a declarat directoarea Mănăsoi Stana.

Depășirea condiției pentru Szilvia a fost venirea la București, unde a studiat și, potrivit directoarei, a reușit să se angajeze într-o bancă. A luptat pentru o viață mai bună și când a ajuns unde visa, viața ei s-a sfârșit tragic, pe o trecere de pietoni. A fost ucisă de un șofer care nu intenționa să-și asume răspunderea pentru o viață luată.

Bulevardul morții: O nouă studentă ucisă pe Maniu. Înainte de tragedie, a postat “Scrisoarea unui copil către Dumnezeu”

Înainte cu o zi de tragedie, tânăra studentă a publicat, pe pagina de Facebook, "scrisoarea unui copil către Dumnezeu". Ultimele rânduri ale scrisorii sunt următoarele:

"Dumnezeul meu, Îţi mulţumesc pentru fiecare bătaie a inimii, pentru bucuria de a trăi şi de a avea astfel şansa de a Te cunoaşte. Învaţă-mă, Te rog, să Te iubesc. Cu lacrimi în suflet, copilul Tău".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel