Cresc venitul minim și alocația de sprijin familial. Băsescu a promulgat legea

campania-lasati-ma-sa-invat-impresionanta-poveste-a-unei-familii-sarace-din-tulcea-1_size1
campania-lasati-ma-sa-invat-impresionanta-poveste-a-unei-familii-sarace-din-tulcea-1_size1

Președintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgare a legii cu privire la venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei.

Un comunicat al Administrației Prezidențiale arată că președintele a semnat decretul promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 42/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum și pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

Proiectul a fost inițiat de Ministerul Muncii în luna mai, el propunând majorarea venitului minim garantat în două etape,cu 8,5%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013 2013, și cu 4,5%, din ianuarie 2014. OUG mai prevede și majorarea limitei de venituri până la care se acordă alocația pentru susținerea familiei — de la 370 lei/membru de familie la 530 lei, cu menținerea a două intervale de venituri de la zero la 200 lei/persoană și de la 201 lei/persoană la 530 lei, precum și a cuantumului alocației cu 30%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013, scrie RTV.

În plus, s-a mai propus și ”acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de creșterile prognozate de prețuri la energie electrică și creșterea prețului la energie electrică și gaze naturale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel