Creează Elon Musk 10.000 de rachete NUCLEARE? „Nicio problemă”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Directorul executiv al companiei SpaceX, Elon Musk, a crezut de mult timp că bombardarea planetei Marte cu focoase nucleare ar asemăna corpul ceresc cu Pământul, însă Agenția spațială a Rusiei i-a pus planul sub semnul întrebării.

Directorul executiv al companiei SpaceX, Elon Musk, a crezut de mult timp că bombardarea planetei Marte cu focoase nucleare ar asemăna corpul ceresc cu Pământul, însă Agenția spațială a Rusiei i-a pus planul sub semnul întrebării, conform Daily Mail.

Un comunicat al directorului executiv al Roscosmos, Alexander Bloshenko, transmite că Musk ar avea nevoie de cel puțin 10.000 de rachete nucleare pline, proiectate cu tehnologia modernă, pentru a putea îndeplini propunerea.

Răspunsul ironic al miliardarului

Comentariile lui Bloshenko au țintit ideea lui Musk de a detona bombe la ambii poli ai Planetei Roșii, fapt ce ar degaja suficient dioxid de carbon pentru a încălzi atmosfera și pentru a transforma planeta într-un fel de Pământ.

Cu toate acestea, miliardarul american nu renunță la idee și a răspuns simplu și ironic: „Nicio problemă".

Teoria lui Musk

Musk a promis colonizarea planetei Marte de ceva timp deja și are câțiva ași în mânecă, printre care și detonarea nucleară a corpului ceresc. El și-a dezvăluit planul în premieră în 2015, în emisiunea lui Stephen Colbert, explicând că Marte este „o planetă puțin stricată ce ar putea deveni asemănătoare Pământului dacă era puțin mai caldă".

CEO-ul SpaceX și Tesla a adăugat că acest proces s-ar îndeplini destul de încet, în timp ce gazele cu efect de seră umplu atmosfera cu dioxid de carbon, cu ajutorul bombelor nucleare. Aceste arme de distrugere în masă emit cantități uriașe de radiație termică sub forma luminii vizibile, infraroșii și ultraviolete, cunoscute drept „blițul" din momentul detonării.

Răspunsul din partea rușilor

Totuși, Bloshenko nu este chiar convins de ideea lui Musk și și-a împărtășit gândurile cu agenția de presă rusească TASS. „Dacă analizăm rapid, unele planuri expuse de SpaceX pur și simplu nu pot fi implementate ținând cont de dezvoltările tehnologice pe termen scurt", a spus Bloshenko. „De exemplu, pentru ca o explozie nucleară la polii lui Marte să aibă rezultate tangibile, mai mult de 10.000 de lansări de rachete pline cu tot ce avem mai bun acum sunt necesare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel