Creditul cu dobândă zero, aprobat de Guvern

Bogdan Cotigă / 21 iun 2018 / 12:59 Salveaza PDF Comentarii
Guvernul României
Descriere foto: Guvernul României

Guvernul urmează să aprobe, joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind implementarea programului guvernamental "Investeşte în tine".

La începutul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută, în care acest proiect a fost parcurs în a doua lectură, premierul Viorica Dăncilă a precizat că beneficiarii programului sunt în primul rând tinerii cu vârste între 16 şi 26 de ani, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.''Aceştia pot accesa un credit în valoare de 40 de mii de lei cu dobândă zero, garantat în proporţie de 80% de stat", a arătat Viorica Dăncilă.

Programul include și persoanele de pâna la 55 de ani

Premierul a menţionat că programul se adresează şi persoanelor cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani, care sunt în sistemul de învăţământ sau care urmează cursuri de reconversie profesională. "Aceste persoane pot beneficia de credite de 35 de mii de lei. Mai mult, toţi beneficiarii, fie că ne referim la prima categorie, cei cu vârsta între 16 şi 26 de ani, fie că ne referim la cei cu vârsta între 26 şi 55 de ani, pot beneficia în plus de 20 de mii de lei dacă sunt angajaţi sau se angajează în timpul derulării programului", a arătat Dăncilă. Prim-ministrul a mai spus că prin creditul cu dobândă zero acordat prin programul guvernamental pot fi acoperite cheltuieli pentru o paletă largă de domenii, amintind educaţia, cultura, sportul sau locuinţele. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24