Credite agricultură. Vești bune pentru fermieri

Vești bune pentru agricultori. Daniel Botănoiu,secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care vorbește despre promovarea actului normativ pentru creditele ce vor fi garantate de stat.

"Dragi prieteni, într-una din postările lunii noiembrie 2016 vă spuneam despre costurile operaţionale suplimentare suportate de fermieri ca urmare a lipsei de lichidităţi, costuri care se traduc într-o medie de 10%/an din costul total. Vă spuneam că, dacă aceşti 10% ar fi investiţi în producţie în loc să fie daţi băncilor pe dobânzi, ar rezulta un fond de marfă suplimentar de 1,75 miliarde euro anual. Găsirea unei soluții pentru garantarea creditelor cu 80% de către stat, la o dobândă de 2% peste ROBOR a fost una din principalele preocupări de la preluarea mandatului și până în prezent.

Iată că lucrurile prind contur și am reușit, impreuna cu colegii mei, promovarea unui act normativ care nu numai că prevede acordarea de garanții de stat în procent de 80% din valoarea creditului de producție cu o dobândă de 2% peste dobânda ROBOR și pentru un plafon de creditare de maxim de 3 milioane de euro, dar extinde acest program și la creditele de investiții pentru beneficiarii de finanțări din PNDR și POPAM și la cei care achiziționează terenuri cu destinație agricolă în suprafață de până la 250 ha. Acest program, alături de acordarea la timp a subvențiilor, poate asigura un sprijin cert în scăderea costurilor de producție creșterea producției și calității acesteia, sporirea volumului de marfă destinată pieței interne și externe, cu impact pozitiv asupra Produsului Intern Brut și a creșterii veniturilor la bugetul de stat. De asemenea este un instrument activ în ceea ce privește creșterea absorbției fondurilor europene. Alături de dumneavoastră!" a scris secretarul de stat Daniel Botănoiu, pe contul său de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel