EXCLUSIV  Credeați că doar în București sunt salarii mari? Dumitru Buzatu spune că și la Vaslui este bine. Iată cât câștigă oamenii acolo!

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu

Sunt multe județe care suferă la capitolul depopulare. Mulți români au ales calea străinătății pentru o viață mai bună.

În acest context, președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu a spus care este situația în zona sa. Conform datelor oficiale, Vaslui a pierdut, în ultimii 10 de ani, aproximativ 20% din populație. Cu toate acestea, Dumitru Buzatu nu crede în cifrele oficiale. El este de părere că nimeni nu știe, de fapt, cifrele reale.

„Cifrele acestea sunt inexacte. Eu nu iau de bună cifrele acestea. Părerea mea este că nimeni nu știe, de fapt, cifrele exacte în legătură cu românii care au plecat în diaspora. Nu există cifre privind durata plecării lor, adică dacă stau o lună, două, trei sau zece ani. Noi trăim într-o lume liberă. Românii sunt acasă oriunde în Uniunea Europeană. Oamenii nu pot fi opriți să plece”, a zis Dumitru Buzatu în cadrul dezbaterii „Cum acționează autoritățile locale pentru readucerea acasă a românilor din Diaspora".

Salariile mai mari i-ar putea face pe români să revină acasă?

În timp ce Bucureștiul oferă salarii de peste 1.000 de euro, în orașele din provincie lucrurile nu sunt așa de roz. Cel puțin așa credeam noi. Dumitru Buzatu ne contrazice. A spus că salarii de peste 1.000 de euro sunt și la Vaslui.

„Vă asigur că la Vaslui nu găsești multe salarii sub 1.000 de euro. Salariile brute sunt în jurul a 1.000 de euro brut, uneori depășesc această sumă. Dar sunt și salarii nete de 1.000 de euro”, a zis Dumitru Buzatu. 

DC Media Group a găzduit o dezbatere pe marginea unei probleme esențiale a României: migrația. Ce fac autoritățile locale pentru a-i aduce pe români acasă? Sunt ei dornici să se întoarcă? Au ce să muncească? Doar banii îi țin departe de țară? Am încercat să răspundem la toate aceste întrebări și multe altele, alături de invitații noștri, lideri politici locali și reprezentanți ai românilor din străinătate. Urmărește pe DCNews, ȘtiriDiaspora și DCNews TV o dezbatere esențială pentru România. 

Lideri locali și români din diaspora la aceeași masă

Această inițiativă a adunat laolaltă lideri locali, reprezentanți ai administrației publice și reprezentanți ai românilor din diaspora pentru a discuta și explora strategii eficiente pentru a aduce înapoi românii din străinătate. Participanții au abordat subiecte precum facilitarea reintegrării, dezvoltarea mediului de afaceri local și crearea de condiții propice pentru revenirea în țară.

Dezbaterea a fost o platformă deschisă de dialog și schimb de idei între autoritățile locale și diaspora românească. Oportunitatea de a asculta direct de la cei implicați în procesele de decizie și implementare a măsurilor de atragere a românilor acasă este un pas semnificativ către găsirea soluțiilor adecvate.

Dezbaterea a fost moderată de Bogdan Bolojan, redactor-șef al site-ului ȘtiriDiaspora, cel mai important portal de știri pentru românii din diaspora.

Vedeți mai multe aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel