Creatorul unei cryptomonede a fost arestat. Ce acuzații i se aduc

Fotografie de la Crypto Crow/ Pexels
Fotografie de la Crypto Crow/ Pexels

Un antreprenor din lumea cryptomonedelor este anchetat în prezent în Singapore, după prăbușirea mai multor active pe care le crease. 

Un tribunal din Coreea de Sud a emis un mandat de arestare pentru Do Kwon, principalul dezvoltator al criptomonedelor Luna și TerraUSD, alw căror prăbușiri spectaculoase în luna mai au tulburat piețele de criptomonede din întreaga lume. Kwon, și fondatorul platformei blockchain Terraform Labs, a fost acuzat de fraudă de către investitori în urma prăbușirii.

„Un mandat de arestare a fost emis pentru un total de șase persoane, inclusiv pentru Do Kwon, care locuiesc în prezent în Singapore”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al procurorilor, fără a da alte detalii. Kwon nu a răspuns solicitărilor de comentarii din partea presei internaționale. 

Ordinul de arestare vine după luni de investigații, inclusiv operațiuni de căutare și sechestru la birourile aferente și bursele locale de criptomonede, scrie CNN.

Mai multe companii crypto au avut de suferit din cauza prăbușirii

TerraUSD, o așa-numită monedă stabilă care s-a aflat cândva printre primele 10 criptomonede la nivel global după valoarea de piață, a depășit cu mult raportul de unu la unu față de dolarul american în mai, scăzând în valoare și trimițând tokenul Luna într-o scădere vertiginoasă. Potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, investitorii în cele două monede au pierdut aproximativ 42 de miliarde de dolari. Tulburările de pe piață care au urmat au dus la eșecul mai multor companii importante de crypto, inclusiv creditatorul de criptomonede din SUA Celsius și administratorul de fonduri cripto din Singapore Three Arrows Capital.

Într-un interviu video din august cu platforma crypto-media Coinage, Kwon a spus că s-a mutat în Singapore din cauza preocupărilor legate de siguranța familiei sale și a respins sugestiile potrivit cărora mutarea s-ar fi datorat problemelor cryptomonedelor sau a unei încercări de a se sustrage din fața anchetatorilor.

Fondurile speculative, investiții masive în criptomonede. Bitcoin, Ethereum, Solana în top

Acest raport este realizat de PwC, care a și anunțat rezultatele, împreună cu Asociația pentru gestionarea investițiilor alternative (AIMA) și Elwood Asset Management, parte din CoinShares.

Potrivit PricewaterhouseCoopers, chiar și cu volatilitatea extraordinară din acest sector, numărul fondurilor speculative tradiționale (hedging) care investesc în cripto aproape s-a dublat. PwC susține că apar tot mai multe fonduri specializate în criptomonede, pe măsură ce aceste active digitale sunt acceptate. Dintre fondurile speculative tradiționale intervievate în cadrul raportului, 38% investesc în prezent în active digitale, aproape dublu comparativ cu un an în urmă.  Între timp, numărul fondurilor speculative specializate în criptomonede a accelerat, ajungând la peste 300 la nivel global.

Potrivit raportului, majoritatea fondurilor speculative tradiționale care investesc în active digitale sunt încă la început de drum: 57% au mai puțin de 1% din totalul activelor gestionate (AuM). Dar este trebuie remarcat că pentru 20% dintre aceste fonduri activele digitale reprezintă între 5% și 50% din AuM.  Mai mult, două treimi dintre fondurile care investesc în prezent în active digitale intenționează să aloce mai mult capital în această clasă de active până la sfârșitul anului 2022. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel