Crama premiată de Băsescu, acuzații grave: evaziune de 700 de milioane

Surse guvernamentale citate de hotnews.ro au anunțat că ANAF acuză companiile Murfatlar România SA, Euroavipo SA și alte firme de evaziune fiscală ce ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei. Controlul Fiscului a urmărit activitatea firmelor din ultimii patru ani.

Conform surselor citate, ANAF acuză ca evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor și impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscală și prin simularea insolvenței pe seama creanțelor create artificial în interiorul grupului.

Controlul realizat de Direcția de Integritate din ANAF a dus și la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile menționate.

Astfel, mai mulți angajați ai ANAF ar fi comis infracțiuni de abuz.

Vezi și: Murfatlar România a intrat în insolvenţă

Prejudiciul total estimat de FISC în acest caz este de circa 160 milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuită firmei Euroavipo SA (peste 600 milioane de lei).

Controlul Fiscului a început în toamna anului 2014 și a acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo în ultimii patru ani. ANAF a depus în luna aprilie 2015 două sesizari la DNA în legătură cu cele două firme.

Băsescu a acordat un premiu Murfatlar, la OTV

La finalul lui 2009, invitat într-o emisiune la OTV, Traian Băsescu a fost cel care a acordat Marele Premiu de un milion de lei oferit de Murfatlar unui telespectator al lui Dan Diaconescu, potrivit paginademedia.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel