Crăciun rit vechi. Putin, apel către liderii lumii

putin trump
putin trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul ortodox pe rit vechi sâmbătă seară, asistând la un serviciu religios într-o biserică din Sankt Petersburg unde a fost botezat tatăl său, a anunţat Kremlinul, informează AFP.

"Această sărbătoare oferă fericire şi speranţă pentru milioane de credincioşi (...) şi îi uneşte în jurul valorilor creştine eterne ale ţării noastre", a declarat printre altele Vladimir Putin, potrivit comunicatului Kremlinului.

El a adus de asemenea un omagiu "acţiunii cu adevărat dezinteresate a Bisericii Ortodoxe Ruse şi altor confesiuni creştine în menţinerea păcii şi armoniei civile în ţară".

Vladimir Putin s-a exprimat într-o biserică din secolul al XVIII-lea la Sankt Petersburg unde tatăl său a fost botezat, a precizat Kremlinul. După ceremonie, el a oferit bisericii o icoană din secolul al XIX-lea.

Televiziunea publică rusă a difuzat câteva imagini cu preşedintele rus alături de credincioşi.

La rândul său, patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, a celebrat Crăciunul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în prezenţa mai ales a prim-ministrului Dmitri Medvedev, au anunţat agenţiile de presă ruse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel