Crăciun în Nazaret, dispută având în centru primarul musulman

Cu câteva zile înainte primarul oraşului Nazaret, în care s-a născut Iisus Hristos, a anunţat, conform media locale, că nu va cunoaşte anul acesta Sărbători de Crăciun.

Decizia total neaşteptată ar fost luată de autorități în semn de protest împotriva deciziei lui Donald Trump de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, anunţa ziarul Times Of Israel.

Însă, acelaşi ziar a publicat declaraţia primarului Nazaretului, Ali Salam, de sâmbătă, care a anunţat că Sărbătorile de Crăciun s-ar desfășura normal în orașul natal al lui Iisus.

"Comentariile că evenimentele de Crăciun au fost anulate anul acesta sunt incorecte", a spus Ali Salam, primarul orașului din nordul Israelului. "La fel ca în fiecare an, orașul este decorat pentru sărbătoare și suntem încântați să primim zeci de mii de vizitatori care vor ajunge aici și să le oferim o experiență festivă și specială".

Salam, care este musulman, a spus că toți credincioșii sunt bineveniți să viziteze orașul.

"Invit toți locuitorii statului Israel - evreii, musulmanii și creștinii - să vină în orașul Nazaret și să ia parte la sărbătorile de Crăciun", a spus Salam. "Nazaret este orașul păcii și fraternității dintre religii și națiuni, și nu există nimic asemănător spiritului sărbătorii și experienței împărtășite pentru a o dovedi".

Declarația lui Salam a venit odată cu începerea festivităților de Crăciun, care urmează să înceapă sâmbătă în Nazaret, odată cu aprinderea bradului de Crăciun. Potrivit Sfintei Scripturi, Iisus s-a născut și a crescut în Nazaret şi este o destinație extrem de importantă pentru creștini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel