Crăciun Brașov. Când se aprind luminile de Sărbători: Va fi diferit

Iluminatul festiv va fi pornit anul acesta în 1 Decembrie şi nu pe 6 decembrie, cum s-a întâmplat în anii anteriori, informează Primăria Braşov.

Municipalitatea braşoveană a început deja montarea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă, costurile estimate fiind, anul acesta de 100.000 euro.

Odată cu iluminatul de sărbătoare, va avea loc şi deschiderea oficială a Târgului de Crăciun.

Municipalitatea a luat decizia ca acest eveniment să se desfăşoare în data de 1 decembrie, când se aniversează 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România. Din acelaşi motiv, iluminatul festiv va fi diferit faţă de ceilalţi ani, cu mai multe elemente noi şi pe o suprafaţă mult mai mare, astfel încât fiecare braşovean şi turist să simtă că Braşovul aniversează nu doar sărbătorile de iarnă, ci şi Centenarul. Am solicitat firmei care se ocupă de iluminat ca în acest an să vină cu un nou concept de amenajare a străzilor şi piaţetelor din oraş, care să fie mai extins decât în ceilalţi ani, prin care să unim centrul oraşului cu Piaţa Unirii, ca simbol al acestui moment aniversar, pentru ca de 1 Decembrie să se simtă că Braşovul este în sărbătoare, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit sursei citate.

Iluminatul festiv va fi montat pe 18 străzi din centrul oraşului, dar şi în parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa George Enescu şi Piaţa Sf. Ioan. În câteva zone se schimbă conceptul de amenajare, astfel strada Republicii, zona pietonală cea mai circulată din centrul Braşovului, este gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, pe lângă Brad şi Târgul de Crăciun, în zona fântânii arteziene, va fi amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan va fi amplasat un Brad de Crăciun din luminiţe, cu înălţimea de 10 metri.

Şi zona pietonală nou creată în apropierea Primăriei, la intrarea în clădire dinspre strada N. Iorga, va deveni mai luminată, prin amplasarea unui copac de lumini, de patru metri înălţime. Doi îngeraşi de trei metri vor fi amplasaţi în Parcul Central Nicolae Titulescu.

Având în vedere că, în acest an, în programul iluminatului de sărbători sunt incluse şi străzi cu sens unic, în mare parte, străzi cu o singură bandă de circulaţie (str. Prundului, str. Poarta Schei, str. Grigoraş Dinicu, Str. N.Bălcescu), în noaptea de 7 spre 8 noiembrie pe aceste străzi se vor introduce restricţii de circulaţie. Astfel, etapizat, circulaţia va fi închisă parţial, traficul fiind deviat între orele 24.00 şi 5 dimineaţa până la montarea iluminatului ornamental, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel