Crăciun, țările în care nu se sărbătorește sau este interzisă sărbătoarea

Crăciunul, una dintre sărbătorile cele mai mari, nu este sărbătorit în unele țări, sărbătoarea fiind chiar interzisă, potrivit libertatea.ro.

Fiind o țară necreștină, Japonia nu sărbătorește oficial Crăciunul. Dar acest lucru nu înseamnă că japonezii nu au fost cuceriți de spiritul sărbătorilor.

În Pakistan, unde islamismul este religie de stat, conceptul de Crăciun este prea diferit față de cel creștin.

Arabia Saudită interzice cu strictețe sărbătorirea Crăciunului. Oamenii nu au nici măcar dreptul de a cumpăra obiecte și de a face schimb de cadouri. Poliția țării devine activă în luna decembrie pentru a opri activitățile în această privință. În malluri nu li se permite să păstreze obiecte legate de Crăciun.

Iranul provine din Persia, deci le este imposibil să ignore complet Crăciunul, dar oficial nu există nici o sărbătoare pe 25 decembrie.

În Algeria, 99% din populație aparține Islamului, iar tratarea cu indeiferență a acestei sărbători creștine este considerată o modalitate de exprimare a devotamentului față de Islam. Prin urmare, în Algeria cei care sărbătoresc Crăciunul sunt considerați ciudați.

[citeste si]

Populația din Maldive este 99% musulmană, deci este evident că sărbătorile de Crăciun sunt cam ciudate în această țară. Totuși, nu este interzis să sărbătorești și minoritatea creștină este respectată.

În Nepal, Crăciunul nu este mai mult decât o altă zi a anului.

Mongolia este o țară budistă, astfel că 25 decembrie este doar o altă zi a anului. Oamenii merg la serviciu, copiii merg la școală și în difuzoare nu se cântă colinde.

Crăciunul în China este doar o altă zi de lucru. Școlile, birourile și magazinele rămân deschise. China este oficial un stat ateu, așa că Crăciunul a fost odată complet interzis, împreună cu creștinismul, însă în timp ce guvernul încă mai impune restricții împotriva respectării sărbătorii în stil occidental, țara a fost prinsă de febra cumpărăturilor.

În China este Crăciunul este  sărbătorit în orașele mari. Este o zi petrecută cu prietenii, nu cu familia, și, în general, sărbătorită prin mersul la filme, cumpărături sau petrecerea unei zile romantice alături de partener.

În afara orașelor mari, Crăciunul practic nu există, deci, cei din mediul rural nu celebrează deloc Crăciunul.

Crăciunul din Egipt este sărbătorit de 15% din populație, reprezentați de creștinii copți, potrivit libertatea.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel