Cozmin Gușă, 10 concluzii după alegeri. Cine ”a fost învins pe toate planurile” și care e ”vestea bună”

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a făcut o analiză după alegerile parlamentare de duminică. 

„Pentru analize ample va fi timp suficient de azi înainte, o să punctez acum doar esențialul în 10 concluzii clare:

Iohannis a fost învins pe toate planurile: prezența foarte slabă la vot a invalidat apelurile sale pentru români de a veni să voteze; scorul PSD, ce așează partidul pe locul 1, a venit ca o palmă dură peste obrazul gros al președintelui, care-a cerut în mod repetat și ilegal ca acest partid să nu fie votat. (...) PSD marchează o victorie importantă, dar închipuiți-vă care putea fi scorul lor dacă NU RENUNȚAU LA MESAJUL PATRIOTIC, ALCĂTUIAU LISTE MAI BUNE și S-AR FI LUPTAT MAI DUR ÎN CAMPANIE; nervozitatea imposibil de disimulat a lui Marcel Ciolacu de aseară este datorată faptului c-a priceput că scorul PSD s-ar fi putut apropia de 40% dacă cele 3 elemente de mai sus ar fi fost asigurate în campanie. PNL "și-a luat papara" meritată deoarece au demonstrat în doar 1 an de guvernare cât sunt de slabi și mincinoși, cu atitudine de partiduleț atârnat de manșeta prezidențială, condus în mod penibil de către niște lideri de categorie inferioară, cu comportament de lingăi.

USR-PLUS a eșuat pentru că a dovedit ceea ce știam și-am tot scris, anume că nu reprezintă deloc OMUL NOU în politică, fraudează și păcălesc la fel ca cei vechi”, a transmis Cozmin Gușă, luni, pe contul de Facebook, adăugând ulterior: „AUR-ul este vestea bună a acestor alegeri”. „Mesajul lor unificator, patriotic, lupta-n stradă împotriva exceselor îndreptate contra României, le-au adus o poziționare și un statut de care aveam mare nevoie ca stat”, a punctat acesta.

„Despre UDMR ar fi de zis doar că este câștigătorul RĂSPLĂTIT al acestor alegeri, fiind chemat deja în orice combinație de guvernare; acest lucru devine strategic pentru România, funcție de felul în care va evolua politica lui Victor Orban în regiune. Scriam aseară că PMP și Pro România sunt ținute în rezervă prin acel 5% ciudat și invariabil, ce apărea pe toate scorurile exit-pollurilor”, a continuat Cozmin Gușă.

„Sistemul de fraudare a funcționat doar parțial din fericire, de la procesele verbale semnate în alb ce-au fost reclamate-n justiție de către Eugen Tomac, până la administrarea penibilă a raportărilor exit-poll; au fost presiuni enorme și-n timpul campaniei, dar mai ales aseară, pentru ca să nu fie marcat avantajul PSD în fața PNL, respectiv să fie gonflat scorul USR-PLUS și neraportat cel al AUR”, a mai zis Cozmin Gușă.

Noul Guvern

„De azi discuțiile vor fi despre noul guvern, care nu mai poate fi decât unul slab. Dacă Iohannis era un președinte corect, am fi avut șansa unui guvern de uniune națională, condus de către un om competent, din fericire mai avem așa-ceva chiar și-n clasa politică”, a spus Gușă.

În opinia acestuia, „se va forța un guvern PNL/USR-PLUS/UDMR-(poate)PMP, care guvern, tocmai pentru că va fi slab și va defila sub bagheta lui Iohannis, se va consuma rapid și nici nu va putea implementa comandamentele externe, dragi lui Iohannis&LuCOVID, dar atât de păguboase pentru România.”

„Deocamdată atât, felicitări oricum celor văzuți, și mai ales nevăzuți, care-au contribuit la această ÎMPOTMOLIRE A LUI IOHANNIS, și ne-au mai dat astfel speranțe!”, a conchis Cozmin Gușă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel