Cozmin Gușă: "Nu se va încheia aici". De ce ar fi Londra următoarea țintă

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că atentatul de joi din Franța este "din păcate, este doar încă o dramă dintr-un şir care nu se va încheia aici". 

"Europa, aşa cum este ea construită (ca un teritoriu al păcii după Al Doilea Război Mondial), nu este pregătită pentru excesele interconfesionale care nu sunt un apanaj al Europei secolului XX (nici măcar al secolului XXI). Dar, din cauza migraţiilor necontrolate care au determinat aici schimbări de paradigmă civilizaţională, nu avem unelte, pentru că cei care sunt puşi să păzească ordinea publică nu gândesc la fel ca şi cei care plănuiesc să o distrugă. Atunci, această diferenţă de cultură şi de gândire face ca forţele de ordine să fie, de multe ori, nepregătite în faţa valului de violenţă, pentru simplul motiv că gândim diferit şi, din nefericire, se dovedeşte că, la nivel civilizaţional, creştinismul şi islamul sunt ca apa şi uleiul: nu se pot amesteca. Şi armonia nu poate să existe, atâta timp cât funcţionăm diferit, avem scopuri diferite şi – repet -, din păcate, la nivel civilizaţional, creştinismul şi islamul nu pot să convieţuiască, pentru că au scopuri total diferite", a detaliat Cozmin Guşă, potrivit psnews.ro.

"Celulele (teroriste – n.r.) care s-au constituit aici (în Europa – n.r.) funcţionează de sine stătător şi, cu sau fără telecomandă din partea ISIS-ului sau a altor organizaţii teroriste, acestea vor continua, pentru că un adevăr care nu se spune este că, şi dacă ISIS-ul va fi exterminat (şi asta va mai dura mult), prin operaţiunile de pe teritoriul Siriei, celulele care funcţionează independent în aceste ţări unde s-au constituit – în Europa şi în altă parte – vor continua să funcţioneze de sine stătător. Deci, dacă va fi o recrudescenţă a atacurilor împotriva ISIS, e posibil că ele nu vor descuraja în niciun fel celulele care funcţionează de sine stătător şi în mod natural în ţările pe care le-am menţionat. Din păcate, situaţia este scăpată de sub control şi, în ţările în care extremiştii musulmani predomină şi au planuri bine puse la punct, vor continua asemenea lucruri", a continuat consultantul politic. 

De ce Londra următoarea țintă

Cozmin Gușă crede că următoarea țintă este Londra, mai ales după Brexit: "Tare mi-e teamă că aria (de acţiune a teroriştilor – n.r.) se va extinde şi poate chiar Londra (mai ales în lumina ultimelor evenimente care au extras-o din zona de pace şi convieţuire), chiar Londra ar putea să fie afectată în viitorul apropiat, pentru că un guvern al disperării (cum văd eu acest guvern al doamnei Theresa May), cu un ministru de Externe despre care n-am epitete (ca Boris Johnson) nu cred că va fi în stare să ţină în frâu o societate scindată pe marginea apartenenţei la Uniunea Europeană. Deci pronosticul meu este că, mai devreme sau mai târziu (să dea Dumnezeu să n-am dreptate!), Londra va apărea pe această hartă, tocmai din cauza vacarmului social generat de Brexit şi asta deja este un lucru care va pune probleme majore nu doar cetăţenilor de acolo, dar mai ales capitalului care s-a cuibărit în Londra în tihnă de multe zeci de ani şi care acum, din cauza insecurităţii, va fi obligat să-şi găsească alte locuri. Marea Britanie este vulnerabilă, pentru că (nu la fel de mult ca în Paris, dar şi în Marea Britanie – în Londra, mai ales) există foarte multe celule de extremişti musulmani, care au şi tradiţie, care sunt la a doua sau la a treia generaţie acolo şi acest vacarm social generat de Brexit va favoriza, într-un fel, terorismul şi în Londra, mai ales în suburbii – pe care le-am vizitat şi ştiu cât de tensionate sunt. Treaba asta cu coeziunea nu funcţionează în Europa, cât timp nu se va renunţa la minciună. Iar minciuna este una singură: noi dorim să rezolvăm criza generată de Brexit printr-o autoritate mai mare a Axei Berlin-Paris. Or, asta nu se poate. Sau revenim la proiectul iniţial, legat de o Europă solidară şi de dezvoltare unitară a Europei (care este aducător de pace), sau, dacă vom merge pe o asemenea minciună (în care, profitând de Brexit, dorim să întărim puterea Axei Berlin-Paris), atunci, practic, toată Europa va deveni un teatru de război intern". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel