Cozmin Gușă: La nivelul fiecărei pături socio-prefosionale domină spaima

Consultantul politic Cozmin Guşă, a mărturisit, vineri, la Realitatea TV, că elitele se recunosc din ce în ce mai greu în România din cauza viciilor de recunoaștere și a apreciat că la nivelul fiecărei pături socio-profesionale domină spaima, domină doar instinctele primare ceea ce nu poate să genereze nici entuziasm, nici idei.

"Îmi pare bine că pot să particip, măcar de la distanță, la această emisiune care, de fapt, nu este o emisiune, este un eveniment. Văzând promo-ul, astăzi, prezentat de către colegii noștri de la Realitatea, mi-am dat seama cât de puține astfel de lucruri care sunt consistente se mai întâmplă în piața media. Așa cum spunem de ceva vreme, e foarte greu să mai faci asta, adică să fii constructiv și să gândești. Din nefericire, și cred că o să fie una din temele discuției, în România se gândește din ce în ce mai puțin și nu doar la nivelul elitelor pe care le avem, dar, repet, și elitele noastre gândesc din ce în ce mai puțin, ci la nivelul fiecărei pături socio-profesionale domină spaima, domină frica, domină doar instinctele primare ceea ce nu poate să genereze nici entuziasm, nici idei", a declarat Cozmin Gușă, în cadrul unei intervenții telefonice.

De asemenea, consultantul politic a vorbit și despre o situație aparte a zileleor actuale: "Ne-am obișnuit cu toții să emitem unui public, ne-am obișnuit cu toții ca atunci când emitem idei, să fim contraziși, iar dacă nu suntem contraziși, să fim măcar băgați în seamă.

Asta nu prea se mai întâmplă din anumite motive. Sigur că unul dintre motivele principale e că elita generației active, cele câteva milioane de români plecați, formează, astăzi, diaspora noastră, o anumită emigrație care într-o mai mare sau mai mică măsură reușește să puncteze pe acolo pe unde este, dar nu mai reușește să genereze entuziasm la elitele rămase în țară, în a emite idei.

[citeste si]

Faptul că elitele se găsesc cu greu, se recunosc cu și mai multă greutate de către comunități sau administrație e datorită faptului că aceste elite sunt destul de timide în a emite, în principal, din cauza lipsei de recunoaștere. Pentru că, la fel cum scriitorii, poeții au nevoie de muze, la fel și oamenii care emit idei au nevoie de confirmare ori acest fapt nu se mai întâmplă într-o societate românească care rezistă greu la dictatura corporatistă, la acest postmodernism în care contează mai multe decât trebuie forma în fața fondului, într-o societate de consum care, în România, nu își găsește nici măcar contraponderea producției pentru că societatea capitalistă în care noi trăim astăzi sigur că este o societate de consum, dar, în țările solide, are contraponderea producției care asigură un echilibru pentru toți cei care fac strategii, conduc, creează în anumite civilizații de tip euroatlantic, pentru că la ele făceam referire", a adăugat Cozmin Gușă, în opinia căruia "la noi, această contrapondere a producției nu mai există".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel