Cozmin Gușă, despre negocierile din JAI: Klaus Iohannis a marcat un câștig

Consultantul politic Cozmin Guşă susține, în contextul în care astăzi la Bruxelles are loc reuniunea extraordinară a Consiliului JAI, că jocul dur pe care Klaus Iohannis l-a făcut împotriva Bruxelles/Berlin reaşază România la o masă de discuţie. "S-a ajuns la o negociere în care trebuie să contăm", susține Gușă, taxându-i, totodată, pe fostul președinte Traian Băsescu și premierul Victor Ponta pentru politica externă "în patru labe" făcută în Uniunea Europeană. 

Luni se desfășoară la Bruxelles reuniunea extraordinară a Consiliului JAI, dedicat dezbaterii pachetului de măsuri propus de Comisia Europeană în cazul crizei imigranților, în special cotele de refugiați - obligatorii sau voluntare - ce ar urma să revină fiecărei stat UE. 

Cozmin Gușă, despre Traian Băsescu: Este ca o râie de care vrea să scape toată lumea

Referitor la aceste negocieri, Cozmin Guşă a declarat la Realtiatea TV: "Până când să vorbim despre mecanismul negocierilor din JAI, este bine să marcăm un lucru: indiferent cum se vor solda aceste discuţii sau viitoare, preşedintele Klaus Iohannis a înregistrat un câştig. Această chemare la negociere, acest joc dur pe care Klaus Iohannis l-a făcut împotriva Bruxelles/Berlin reaşază România la o masa de discuţie, de la politica externă în UE în patru labe facută de Traian Băsescu şi Victor Ponta, s-a ajuns la o negociere în care trebuie să contăm. Pentru prima dată ne putem juca statutul special de dubla frontieră NATO-UE. Se va pune o problemă, Grecia cum permit trecerea ilegală? Cum poate să raspundă Grecia la acest lucru şi să rămană partener de încredere la o frontieră UE. Concluzia e că Klaus Iohannis a marcat un câştig şi vedem acest cuplu ad-hoc Klaus Iohannis Gabriel Oprea în ce fel va repoziţiona România în UE unde nu am contat niciodată deşi suntem cea mai importantă frontieră a UE", a declarat Cozmin Guşă.

Anunțul lui Gabriel Oprea privind refugiații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel